Hrvatske 'Fleke' u Sarajevu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hrvatske 'Fleke' u Sarajevu

Hrvatske 'Fleke' u Sarajevu

U službenoj konkurenciji Sarajeva nalaze se hrvatske dugometražne 'Fleke', dokumentarci i kratki filmovi.

s.p. 07.07.2011 0 komentara

Hrvatske 'Fleke' u Sarajevu

Sarajevo Film Festival predstavio je Natjecateljski program za 2011., a u njemu se nalazi i hrvatski dugometražni film 'Fleke'! Riječ je o debitantskom filmu Alda Tardozzija, triler drami o djevojci koja nakon neugodnog prvog seksualnog iskustva s dečkom upoznaje problematičnu vršnjakinju Irenu pa doživi noć prepunu neočekivanih događaja. U glavnim ulogama su Iskra Jirsak, Nika Mišković i Živko Anočić, a u filmu se pojavljuju još i Goran Grgić, Sanja Vejnović, Franjo Kuhar, Alen Liverić, Vedran Mlikota i Marija Škaričić. Film će inače imati svjetsku premijeru na festivalu u Puli, u ponedjeljak, 18. srpnja, oko 23h u Areni, a prikazivat će se i na festivalu u Motovunu.

Ostali filmovi u dugometražnoj konkurenciji su turski 'Polomljene školjke', slovenski 'Piknik', albansko-grčko-francuski 'Amnestija', bugarski 'Ave', austrijski 'Disati', rumunjsko-švedski 'Loverboy', te grčki 'Protraćena mladost'. Ovi filmovi konkuriraju za nagradu Srce Sarajeva, a zanimljivo je da su svi - osim 'Loverboya' - ujedno i debitantski filmovi. U programu izvan konkurencije su crnogorski 'Posljednje poglavlje', te mađarski 'Torinski konj'. Još nisu objavljeni članovi žirija, ali poznato je da će predsjednik žirija za igrani film biti Izraelac Ari Folman, redatelj slavnog 'Valcera s Bashirom'.


'Fleke', trailer.

U konkurenciji dokumentarnog filma nalaze se 4 hrvatska filma: nagrađivani 'Ratni reporter' Silvestra Kolbasa, 'Razorubičenje' Domagoja Matizovića, 'Zemlja znanja' Saše Bana, te 'Prolaz za van' pokojnog Vedrana Šamanovića. U Natjecateljskom programu kratkog filma nalaze se 2 naša filma, Matanićev igrani 'Mezanin' i animirani 'Dove sei, amor mio' Veljka Popovića.

Program 'Posvećeno' ove će godine po prvi put ugostiti jednog filmaša iz Južne Amerike i jednu redateljicu - Lucreciju Martel. U popratnim programima prikazivat će se 'Melankolija', 'U boljem svijetu', 'Pina', 'Dječak s biciklom' i ostali aktualni svjetski hitovi, a među gostima Festivala bit će Suzanne Bier, Wim Wenders i Charlotte Rampling.

17. Sarajevo Film Festival održava se od 22. do 30. srpnja 2011., a otvara ga 'La Havre' kultnog Finca Akija Kaurismäkija. Dodatne informacije potražite na službenim stranicama SFF-a, a mi ćemo za kraj izdvojiti hrvatske predstavnike u Sarajevo Talent Campusu: redatelj Igor Bežinović, glumice Anica Kovačević i Kristina Krepela, scenaristi Stipe Karabatić i Srđan Laterza, te producentica Ivana Šimić.

Komentari

Nema komentara.