Papa, ekologija i masterclass - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Papa, ekologija i masterclass

Papa, ekologija i masterclass

QueerZG dočekuje Papu u Zagrebu, Sisak ima ekološki festival, Trešnjevka besplatnu radionicu, a Restart Masterclass s Johnom Appelom.

s.p. 31.05.2011 0 komentara

Papa, ekologija i masterclass

Od 3. do 5. lipnja u Kinu Grič će se održati Pope Film Festival posvećen dolasku Pape u Zagreb, ali i postavljanju kritičkih pitanja Crkvi. Izložbom 'Zajedno u Qristu', društvenim aktivnostima, filmskim projekcijama i javnom raspravom na temu 'Republika Hrvatska između klerikalizma i sekularizma – gdje ima, a gdje nema suživota?' želi se potaknuti diskusija, a sprema se i party za doček i ispraćaj Pape. Više informacija o filmskom programu ovdje.

Restart i Dokukino Croatia nastavljaju seriju predavanja najboljih europskih dokumentarista, te u petak, 3. lipnja u 16.00 sati, u Dokukinu gostuje nizozemski redatelj John Appel koji će održati predavanje o kreativnim izborima u dokumentarnom filmu. Masterclass je besplatan, ali se potrebno prijaviti na mail inja@restarted.hr. Od ovog četvrtka u Dokukinu možete i pogledati film o ikoni trasha 70-ih, Mici Trofrtaljki, a program s njom dijele dr. Protić, kao i kratkiš o Valentini Hasan, poznatijoj kao 'Ken Lee'.


Kino klub Zagreb u lipnju prikazuje ciklus filmova Claire Denis koji će se besplatno odvijati četvrtkom u 21 h u prostorijama Kluba na adresi Trg žrtava fašizma 14. Raspored: 02.06. 'Ne bojimo se smrti' (1990), 09.06. 'Dobar posao' (1999), 16.06. 'Svakodnevna opasnost' (2001), 23.06. '35 čašica ruma' (2008), 30.06. 'Bijeli materijal' (2009).


'Bijeli materijal', r: Claire Denis, trailer.

U srijedu, 1. lipnja, počinje Sisački eko film festival (SEFF) i traje do 5.lipnja, kad će u Sisku u Kazalištu 21, osim domaćih kratkih filmova, biti prikazan i film 'Zemlja smeća' redateljice Lucy Walker, nominiran za nagradu Oscar 2011. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a više informacija potražite ovdje.

'Surogat stvarnosti – pola stoljeća hrvatske animacije' naziv je izložbe koja će se održati u Galeriji Prsten, u HDLU, od 9. lipnja do 3. srpnja 2011. Po prvi put će se prikazati velik broj crteža, celova, scenografije; elemenata korištenih pri stvaranju animiranih filmova okupljenih pod zajedničkim nazivnikom Zagrebačka škola animiranog filma. Kustosice Marta Kiš i Karla Pudar postavile su izložbu koja objedinjuje radove koji ukazuju na brojnost tehnika i raznolikost autorskih rukopisa. Naziv izložbe simbolično obilježava 50 godina od nastanka vjerojatno najpoznatijeg predstavnika škole, animiranog filma 'Surogat' Dušana Vukotića koji je 1962. godine nagrađen Oscarom. Pored 'statičnih' izložbenih materijala publika će imati priliku pogledati i projekcije više od 50 animiranih filmova. Posebnost su i radionice animiranog filma za odrasle, ali i najmlađe o kojima će se zainteresirani moći informirati na službenim stranicama HDLU-a, nakon 1. lipnja. 



Centar za kulturu Trešnjevka poziva djecu od 12 do 15 godina da se upišu na besplatnu filmsku radionicu 'Autofilm'. Radionica će se održavati od 27. lipnja do 8. srpnja 2011. godine od 10:00 do 12:30 sati. Nakon prvog dijela radionice u kojem se polaznicima prenose osnovna znanja o filmskom mediju, polaznici pristupaju praktičnom dijelu u kojem snimaju svoje filmove. 'Autofilm' je dokumentarni film u kojem autori filma (djeca-polaznici radionice) tematiziraju sebe i svoju okolinu i događaje koji nastaju u toj interakciji. CeKaTe osigurava korištenje potrebne digitalne opreme i tehnike potrebne za snimanje. Po završetku snimanja svaki polaznik dobiva termin montaže, te uz stručno vodstvo, sam montira svoj film. Voditelj radionice je Dražen Horvatić. Info: 01/3027 411.

Komentari

Nema komentara.