Svijet SF-a u Zagrebu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svijet SF-a u Zagrebu

Svijet SF-a u Zagrebu

Ovog vikenda održava se SFeraKon na kojem se predstavlja domaći SF, a obratite pažnju i na sexy Barbarellu!

s.p. 11.05.2011 0 komentara

Svijet SF-a u Zagrebu

33. Dani znanstvene fantastikeSFeraKon 2011. – održat će se od 13. do 15. svibnja 2011. godine u Zagrebu, u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER-a). SFeraKon je ove godine posebno ponosan na to što će predstaviti film koji je još u izradi, a za koji je scenarij napisala Irena Krčelić, autorica koja je objavljivala SF priče u prvim SFeraKonskim zbirkama. Irena će nam na ovogodišnjem SFeraKonu predstaviti film 'Duh babe Ilonke' , a održat će i filmsku radionicu za djecu u subotu poslije podne. 


'Lavanderman: Istina ili mit', trailer.

Ove godine će se na prvi dan SFeraKona, u petak, ugošćivanjem niza autora predstaviti hrvatski SF film. Od filmova koji su već prikazivani ili se upravo prikazuju, predstavit će se tri profesionalna domaća filma. 'Lavanderman: Istina ili mit' predstavlja scenarist Toni Faber. Promovirat će se i 'Transfer' redatelja Damira Lukavičevića, SF drama o bogatašima koji kupuju tijela mladih kako bi doživjeli novu mladost. Aktualni hit 'Show Must Go On' predstavljaju Nevio Marasović (redatelj i scenarist) i Tom Vujnović (koproducent i majstor specijalnih efekata). Svoju promociju dobit će i dva amaterska domaća postapokaliptična SF filma. 'Vektor' i 'Mjesto na kojem je umro posljednji čovjek' . 

SFeraKon ima i predavanja, a među njima su i ona s filmskim temama. Tomislav Hrastovčak održat će predavanje o ekranizacijama djela Philipa K.Dicka, a Dejan Šiptar će govoriti o holivudskim ekranizacijama stripova. Mr. art. Tihoni Brčić predstavit će digitalno retuširanje u SF-u, Dave Lally govorit će o SF-u na britanskoj televiziji, a Teddea Pisek predstavlja kultnu Barbarellu. Cijeli program SFeraKona 2011. i sve dodatne informacije potražite na njegovim službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.