Zahuktava se Superman! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zahuktava se Superman!

Zahuktava se Superman!

Ajde, napokon je krenulo! Priča o čovjeku od čelika trebala nam je stići još krajem prošlog stoljeća. Režije će se nakon odustanka Tima Burtona i Bretta Ratnera, prihvatiti McG. Hmmm...

18.06.2004 0 komentara

Zahuktava se Superman!

Do kraja godine, prenosi Variety, trebala bi početi produkcija dugoočekivanog nastavka filma o najpoznatijem superjunaku. Iako Warner Bros. još nije dao 'zeleno svijetlo' za početak snimanja, još nepotvrđeni režiser McG ('Charlijevi anđeli 1 i 2') prošloga je tjedna održao audiciju za glavnu ulogu.

Podsjetimo se, nakon Supermanom obilježenih 1980-ih, devedesete je godine u tom pogledu obilježio Batman sa svojih pet više-manje uspješnih nastavaka. Početkom novog stoljeća, oba će kultna lika dobiti priliku ponovno se predstaviti svijetu.

Pokretanje Superman-franšize nije išlo tako glatko kao one Maskiranog osvetnika. Još je krajem prošlog stoljeća postojala mogućnost oživljavanja Čovjeka od čelika kojeg bi u Tim Burtonovoj viziji glumio Nicholas Cage. Pokušaj je zbog nedostatka financija propao, a u priču je prošle godine ušao režiser Brett Ratner ('Rush Hour') koji je na audiciji pronašao i svog 'idealnog Supermana' u liku glumca Matta Bomera.

Što se tiče scenarija novog filma, piše ga J.J. Abrams koji je, na zadovoljstvo producenata iza kojih su filmovi 'XXX' i 'Starsky i Hutch', preinakama u postojećem scenariju od prošle godine predviđeni budžet smanjio sa 225 na 200 milijuna dolara.

Radnja filma još uvijek se vrti oko borbe između Supermana i njegova zakletog neprijatelja Lexa Luthora, te oko tajanstvenog pridošlice s Kryptona odlučnog da ubije Supermana. Hmmm... baš me zanima hoće li lik Supermana biti redefiniran za nove generacije ili će vizualno i karakterno ostati nepromijenjen.

Glavni glumac još uvijek se traži, a kako stvari stoje, najvjerojatnije neće biti s A liste muških holivudskih zvijezda. Naime, još dok je Ratner bio u režiserskom stolcu, u uži su izbor ušli Josh Hartnett i Jude Law, koji nekako nisu baš bili pri volji obvezati se na trogodišnji ugovor. Iako bi im mogao donjeti stotinjak milja dolara. Tu su još i budući Dart Vader, Hayden Christensen, koji je ponudu za audiciju glatko odbio te Jake Gyllenhaal ('Dan poslije sutra'), Ashton Kutcher, Brendan Fraser ('Mumija') i dr.

'Ali zašto platiti zvijezdu, kada možeš stvoriti novu!' nova je logika kojom se povodi studio. Među kandidatima koji su prošli McG-jevu audiciju prošli tjedan su Jason Behr ('Roswell'), Henry Cavill ('Grof Monte Kristo'), Jared Padalecki ('New York Minute'), Mike Vogel (najnoviji 'Teksaški masakr'), Michael Cassidy i Brandon Routh.

Što se tiče castinga za Kentovu kolegicu Lois Lane, najizglednije su za sada Drew Barrymore ('Vrisak', 'Charlijevi anđeli'), Mia Kirshner ('Not Another Teen movie') i Jessica Biel ('Teksaški masakr'), a Genea Hackmana u ulozi Lexa Luthora mogao bi zamjeniti Billy Zane.

Komentari

Nema komentara.