Nastavci koje smo (pre)dugo čekali - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nastavci koje smo (pre)dugo čekali

Nastavci koje smo (pre)dugo čekali

Koliko treba Kumu da prihvati ponudu, braći Blues da nađu rođaka, Supermanu da obiđe Zemlju, Rockyju da se vrati u formu i Sharon Stone da nađe novu žrtvu?

s.p. 13.10.2010 0 komentara

Nastavci koje smo (pre)dugo čekali

Uskoro u kina dolazi 'Wall Street: Novac nikad ne spava', još jedan od filmskih nastavaka koje su gledatelji čekali godinama i godinama. Lista sličnih filmova je poduža, pa evo Empireovih par primjera filmova koji su snimani i dvadeset godina nakon prvih nastavaka:

1. 'Kum 3' (1990.) - 16 godina nakon 'Kuma 2'(1974.)


'Kum 3', trailer.

Studio Paramount je žarko želio nastaviti sagu o obitelji Corleone, ali Francis Ford Coppola se na nastavak odlučio tek nakon propasti svog filma 'Tucker: The Man and His Dream'. Coppolina kompanija American Zoetrope našla se u financijskim problemima, pa je redatelj prihvatio 'ponudu koju nije mogao odbiti'. Bolje da je odbio - obožavatelji 'Kuma' mu ovo nisu oprostili...

2. 'Superman - Povratak' (2006.) - 26 godina nakon 'Supermana 2'(1980.)


'Superman - Povratak', trailer.

'Superman 3' i 'Superman 4' nisu bili samo promašaji - bili su to superpromašaji! Onda su superheroji opet postali popularni, dijelom i zahvaljujući Bryanu Singeru i njegovom hitu 'X-Men'. Singer je stoga angažiran da oživi serijal, a on je uzeo Brandona Routha kao novog 'supermuškarca u tajicama', nadovezao se na priču 'Supermana 2' i na trenutak vratio stari sjaj Supermanu.

3. 'Blues Brothers 2000' (1998) - 18 godina nakon 'Blues Brothersa'(1980.)


'Blues Brothers 2000', trailer.

Postoji jednostavan razlog zašto se teško bilo odlučiti za nastavak - glavni glumac John Belushi je preminuo 1982. Trebalo je i vremena da 'Blues Brothers' steknu kultni status, a onda su producenti to odlučili unovčiti i zamijeniti Belushija Johnom Goodmanom. Nastavak nije mogao zamijeniti original, već je više poslužio kao dobar podsjetnik na kvalitetu izvorne 'braće Blues'.

4. 'Sirove strasti 2'(2006.) - 14 godina nakon 'Sirovih strasti' (1992.)


'Sirove strasti 2', trailer.

Klasičan primjer problematičnog nastavka - glavni glumac Michael Douglas nije bio zainteresiran, a Sharon Stone se tužakala na sudu oko kršenja ugovora. Kada se nastavak počeo snimati, legendarna Sharon više nije bila tako mlada, a u međuvremenu je snimljeno toliko loših erotskih trilera da se i ovaj filmić izgubio u moru loših kritika.

5. 'Rocky Balboa' (2006) - 16 godina nakon 'Rockyja 5'(1990)


'Rocky Balboa', trailer.

Rocky je dijelom i Stalloneova autobiografska uloga - i on je često bio na samom dnu, a onda se vraćao u igru u zadnjem meču! Tako je i Sly neko vrijeme pokušavao glumiti u komedijama i lošim akcićima, a onda se na kraju vratio junaku s kojim je i započeo karijeru - Rockyju. Emocionalna priča o povratku starog boksača bila je tako uspješna da se Sly odlučio na još jedan zakašnjeli nastavak - i snimio nastavak 'Ramba 3' nakon 20 godina! Vječno pitanje: hoće li se Rocky i Rambo snimati i u staračkom domu?

Komentari

Nema komentara.