Što je otkrila Europa? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Što je otkrila Europa?

Što je otkrila Europa?

I ove godine za debitantsku nagradu Europskog otkrića bore se filmovi sa Zagreb Film Festivala: 'Libanon', 'Ništa osobno' i 'Kad odemo'.

s.p. 11.10.2010 0 komentara

Što je otkrila Europa?

Objavljene su nominacije za nagradu Europsko otkriće (European Discovery Award), koja se u sklopu Europskih filmskih nagrada dodjeljuje najboljem debitantskom dugometražnom filmu. Pet nominiranih filmova odredila je komisija Međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI, a 2300 članova Europske filmske akademije izabrat će pobjednika koji će biti proglašen na dodjeli 23. Europskih filmskih nagrada koja se održava 3. prosinca u estonskom Tallinnu. Podsjećamo da do 31. listopada i Vi možete glasati za dobitnika Europskih filmskih nagrada po izboru publike, i to na linku ovdje.

Među filmovima koji se bore za titulu Europskog otkrića je osvajač Srebrnog medvjeda u Berlinu, 'Ako mi se fućka, fućkam' koji smo mogli vidjeti na Vukovar Film Festivalu, a većina ostalih nominiranih debitantskih filmova prikazana je (ili će biti prikazana) na našem 'festivalu prvih filmova' - Zagreb Film Festivalu. Tako smo prošle godine mogli vidjeti 'Ništa osobno' i 'Libanon' (koji je osvojio Specijalno priznanje), a ovogodišnji njemački kandidat za Oscara, 'Kad odemo', prikazat će se na sljedećem, 8. ZFF-u koji počinje za tjedan dana.

Nominirani za nagradu Europsko otkriće:

1. 'Dvostruki sat' ('La doppia ora'), Italija, r: Giuseppe Capotondi


'Dvostruki sat', trailer na talijanskom.

2. 'Ako mi se fućka, fućkam' ('Eu cand vreau sa fluier, fluier'), r: Florin Serban, Turska

 


'Ako mi se fućka, fućkam', trailer.

 

3. 'Kad odemo' ('Die Fremde'), r: Feo Aladag, Njemačka


'Kad odemo', trailer.

4. 'Libanon' ('Lebanon'), r: Samuel Maoz, Izrael, Njemačka, Francuska

 


'Libanon', trailer.

 

5. 'Ništa osobno'('Nothing Personal') , r: Urszula Antoniak, Nizozemska, Italija


'Ništa osobno', trailer.  
Komentari

Nema komentara.