Metamorfoze Jima Carreya - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Metamorfoze Jima Carreya

Metamorfoze Jima Carreya

Za kraj 2004. godine najavljen je izlazak filma 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events', sa Jimom Carreyem u jednoj od glavnih uloga.

13.06.2004 0 komentara

Metamorfoze Jima Carreya

U maniri masovne produkcije filmova koji se temelje na knjigama za djecu (o čemu nešto više možete pročitati ovdje), oko Božića 2004. godine gledat će se još jedna filmska adaptacija romana za mlađahnu publiku. Film osebujnog naziva 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' za početak je zaslužio objašnjenje naslova. Tko je Lemony Snicket?

Pravim imenom Daniel Handler, gospodin Snicket je autor knjiga za djecu pod zajedničkim nazivom 'A Series of Unfortunate Events', a film o kojem pričamo bazira se na prvih nekoliko knjiga iz serije. Naravno, producenti se već nadaju nastavcima za koje imaju sasvim dovoljne količine napisanog materijala, no o tom potom, vratimo se mi prvom i jedinom filmu.

Ovo je priča o troje siročadi Baudelaire - Violet, Klausu i Sunny, koji traže novi dom. Zbrinjavaju ih čudaci od rođaka i neki drugi ljudi, među kojima je i Lemony Snicket, pripovjedač u filmu. Prvi je na redu, ne baš najnormalniji rođak, Count Olaf, kojeg glumi jednako tako lud Jim Carrey, čovjek koji ima telepatske sposobnosti. Umjesto da se brine o siročićićima na način na koji se to i očekuje od brižnog rođaka, Olaf dječicu izrabljuje kako bi mu obavljala kućanske poslove, a krajnji mu je cilj iz njih izvući njihovo bogato nasljedstvo.

Zločesti Count Olaf aka Jim Carrey

Ako malo prosurfate službenim stranicama Lemony Snicketa, ubrzo ćete zaključiti kako i on pomalo odskače iz okvira definiranih riječima 'normalno' i 'zdravo', što je zapravo dobro. Čovjek koji na strašna pitanja može odgovoriti samo na španjolskom, vjerojatno je u stanju i napisati kvalitetan scenarij za film. Lemony tvrdi kako je Olaf jedan od šest najvećih zločinaca na svijetu, a cijelo će vas vrijeme dok budete pregledavali njegov site svesrdno poticati na to da se suzdržite od gledanja trailera za film ili klikanja na bilo koji link, na kojem bi mogli saznati nešto više o njemu i njegovim knjigama.

No mi ćemo vam svakako preporučiti da pogledate trailer, a i da svratite na službenu stranicu filma. Iako će mnogi vjerojatno filmu pristupiti s predrasudama, jer ipak se radi o filmu za djecu, ono što film čini nekoliko puta zanimljivijim je gluma Jima Carreya. Čovjek koji se ne može prestati kreveljiti i koji vjerojatno nikada u životu nije imao normalnu frizuru (barem što se njegovih filmova tiče) jednostavno vas ne može ostaviti ravnodušnima. Ili ga mrzite ili ga obožavate. Metamorfozom u starog, ćelavog i zlog Olafa dokazuje koliko je kvalitetan glumac, a njegove grimase i humor jednostavno volite ili ne, što je stvar vašeg (ne)ukusa.

Slagali se s nama ili ne, smatramo da će čovjek s licem od gume biti razlog više zbog kojeg ovaj film trebati pogledati. A ako više volite ove nježne ljepotane poput Judea Lawa, i on je tu - u ulozi Lemony Snicketa (doduše, samo glasovnoj :) i Meryl Streep također, kao teta Josephine. Svi oni plešu onako kako Brad Silberling hoće, on je, naime, redatelj.

Komentari

Nema komentara.