Sve na jednom mjestu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sve na jednom mjestu

Sve na jednom mjestu

U ovim filmovima ne trebate puno putovati s jedne lokacije na drugu - sve se odvija u jednoj sobi, kući ili čamcu!

s.p. 18.09.2010 1 komentara

Sve na jednom mjestu

Uskoro nas očekuje premijera horora 'Sotona' u kojem se cijela radnja odvija u jednom liftu - a to nije jedini takav film. Ima dosta filmova u kojima filmaši ne moraju mijenjati setove jer se sve odvija na jednom, najčešće klaustrofobičnom mjestu!
1. 'Čamac za spašavanje' (1944)


'Čamac za spašavanje', trailer.

Nedavno je kod nas izišao DVD s još jednim zanimljivim trilerom Alfreda Hitchcocka. Priča se odvija na jednom čamcu za vrijeme Drugog svjetskog rata, a redatelju Hitchcocku bio je veliki problem kako izvesti svoj cameo nastup na tako malom prostoru. Rješenje: pojavit će se u novinama koje se čitaju na čamcu!

2. 'Noć živih mrtvaca' (1968)


'Noć živih mrtvaca', trailer.

Ovaj film nije samo 'majka svih filmova o zombijima', već i odličan primjer hororca o opkoljenoj kući. Nema ničeg strašnijeg od toga da se zabarikadiraš u kuću, a onda otkriješ da su čudovišta već unutra!

3. 'Kocka' (1998) 


'Kocka', trailer.

Set 'Kocke' je sigurno bio - u kockastom obliku! Glavni junaci filma su šestero stranaca zarobljenih u sobama punih smrtonosnih zamki, a zanimljivo je da je redatelj Vincenzo Natali prije toga već snimio kratki film 'Elevated' koji je bio smješten u - lift!

4. 'Telefonska govornica' (2001) 


'Telefonska govornica', trailer.

Ova lokacija je sada zaista zastarjela, ali klincima će biti zanimljivo vidjeti da su prije ljudi odlazili u kabinu da bi mogli telefonirati na ulici! A zanimljiva je i priča trilera u kojoj snajperist drži Colina Farrella zatočenog u telefonskoj govornici.

5. '1408' (2007)


'1408', trailer.

Još jedan horor o ukletoj sobi, a možete ga vidjeti ovaj vikend na programu HTV-a. Priča zvuči jako poznato, ali temelji se na djelu Stephena Kinga, što je uvijek dobra preporuka.

Izvor: Moviefone

Komentari
A: s.p. 20.09.2010 Pogledaj profil

Kao što je i navedeno, tekst citira listu objavljenu na Moviefoneu, pa stoga nema filmova kao što je 'Man from Earth' ili drugih filmova koji bi također zaslužili ulazak na listu. Tekstovi i video zauzimaju dosta prostora, pa gotovo nikad ne prenosimo popise svih filmova na listi, osobito ako je riječ o listama s više od 10 filmova. Sve liste su u neku ruku nepotpune i subjektivne, a ovoj je kriterij radnja filma na jednoj skučenoj lokaciji. Zato su izabrani filmovi u kojima se radnja događa na raznovrsnim mjestima: kući, čamcu, kockastoj prostoriji, telefonskoj kabini i hotelskoj sobi - s tim da je zadnji primjer poslužio i kao preporuka za film na domaćoj televiziji. A svi čitatelji su pozvani da šalju svoje prijedloge filmova, tema, listi...