Bana sa Spielbergom, Serkis službeno najveći majmun - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bana sa Spielbergom, Serkis službeno najveći majmun

Bana sa Spielbergom, Serkis službeno najveći majmun

Eric Bana za šest tjedana počinje sa snimanjem Spielbergovog neimenovanog filma o minhenskoj Olimpijadi 1972, a Andy Serkis službeno je Jacksonov King Kong.

11.06.2004 0 komentara

Bana sa Spielbergom, Serkis službeno najveći majmun

Steven Spielberg moćan je hollywoodski redatelj koji se često zna zaposliti ekranizacijom ponekoga, za Židove vrlo bitnog i najčešće tragičnog događaja. Ovoga ljeta, točnije za šest tjedana, na europskim lokacijama počinje sa snimanjem filma koji je još uvijek bez naziva, a baviti će se nesretnim događajem koji se zbio za vrijeme održavanja Olimpijade u Munchenu 1972. godine.

Olimpijske igre 1972. obilježila je akcija palestinskih militanata koji su oteli i ubili 11 izraelskih sportaša, a to nije sve. Tijekom pokušaja oslobađanja talaca, na aerodromu blizu Münchena živote je izgubilo još devet talaca, pet otmičara i jedan njemački policajac.

Mada je bilo najavljeno da će glavnu ulogu u filmu imati oscarovac Ben Kingsley, zbog pomaknutog roka snimanja to nije moguće pa će ga zamijeniti trenutno vrlo traženi Eric Bana. Bana je Australac koji je ulogom u Ang Leejevom 'Hulku' pripremio fini teren za osvajanje Hollywooda, što mu je i uspjelo ulogom u Petersenovoj 'Troji' (naslovna fotografija je iz vrlo uspješnog australskog filma 'Chopper'). Na ulogu je pristao i prije no što je pročitao scenarij. Kad tata Spielberg zove, nema izostanka.

Andy Serkis u Mike Leighovom 'Topsy Turvy'

Za kraj samo jedna službena potvrda. Već se nekoliko mjeseci nagađalo da će Andy Serkis, nakon što je oživotvorio Goluma u Gospodaru prstenova, pokušati na velikom ekranu biti najveća gorila u povijesti filma – King Kong. Proces je gotovo isti, King Kong će biti u potpunosti CG kreatura.

Redatelj Peter Jackson odbacio je bilo kakvu mogućnost 'pripitomljavanja' goleme gorile jer po njemu snaga cijele priče leži u tome da je to vrlo divlja zvijer koja se iz prilično negostoljubive okoline našla u potpunom ekstremu – velikom, prenapućenom gradu. Uz Serkisa, u filmu ćemo gledati Naomi Watts, Jacka Blacka i Adriena Brodyja. Zaradu će i na ovom potencijalnom hitu redatelj dijeliti sa svojom suprugom Fran Walsh koja svoje prstiće ima u scenariju i u produkciji, kao i na trilogiji Gospodara prstenova.

Komentari

Nema komentara.