Audicija za Pythonovu biografiju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Audicija za Pythonovu biografiju

Audicija za Pythonovu biografiju

Audicija za biografski film o Pythonovcu Grahamu Chapmanu okupila je vitezove, čudovišta, vojnike, drvosječe… Jednostavno rečeno - pravi leteći cirkus! 

07.06.2004 0 komentara

Audicija za Pythonovu biografiju

Newyorški Times Square je u subotu okupirala prava vojska štovatelja 'Monty Pythona', a svi oni nadali su se bar maloj ulozi u novom filmu o poznatoj komičarskoj skupini. Oko tisuću kostimiranih glumaca pristupilo je audiciji za film 'Gin and Tonic' koji će opisati život i karijeru Grahama Chapmana, Pythonovca koji je 1989. preminuo od karcinoma grla. 

David Eric Brenner, redatelj i scenarist filma, audiciju je nazvao 'šašavom', a posebno ga se dojmila skupina dečkiju koji su svoja tijela obojili u crveno, na glave stavili mrtve purice i pjevali songove iz 'Letećeg cirkusa Monty Pythona'. 31-godišnji redatelj je Reutersu priznao da je i on sam veliki obožavatelj te serije još od svoje dvanaeste godine i da sve epizode zna napamet.

Audiciji su mogli pristupiti svi, bez obzira na glumačko iskustvo. Na Web stranici koja ju je oglašavala pisalo je: 'samo budite duhoviti i poradite na svom britanskom naglasku.' Film će se snimati na autentičnim lokacijama u Londonu, a opisati će Chapmanove komičarske početke na Cambridgeu, probleme s alkoholizmom i kratku liječničku karijeru. U kinima bi se 'Gin and Tonic' trebao pojaviti tijekom slijedeće godine.

Chapnam je Pythonovce oformio zajedno sa školskim kolegama Johnom Cleeseom, Terryem Gilliamom, Ericom Idleom, Terryem Jonesom i Michaelom Palinom. Skupina je svojim otkačenim televizijskim skečevima ubrzo stekla kultni status, a zajedno su snimili nekoliko filmova među kojim su najpoznatiji 'Monty Python i sveti gral' (1975.) te 'Brianov život' (1979.).  

Komentari

Nema komentara.