Filmska biografija Johnnyja Casha - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Filmska biografija Johnnyja Casha

Filmska biografija Johnnyja Casha

'Johnny Cash, originalni čovjek u crnom' - piše na grobu američke glazbene ikone čiji će život biti oslikan u velikom biografskom filmu.

25.05.2004 0 komentara

Filmska biografija Johnnyja Casha

Duboki, melankolični glas uzdigao je Johnnya Casha među glazbene legende još za njegova života. U gotovo pet desetljeća dugoj karijeri snimio je više od 1500 pjesama i 45 albuma te osvojio jedanaest Grammya, među kojima i onog za životno dostignuće. Generacije obožavatelja štovale su ga zbog ogromnog talenta, ali i zbog jednostavnog i neposrednog izričaja. Mnogi će ga pamtiti po samo jednoj rečenici - 'Hello, I'm Johnny Cash.' - kojom je otpočinjao sve svoje brojne koncerte.

'Walk the Line' je naslov jedne od  njegovih najpoznatijih pjesama, ali i naslov Foxovog biografskog filma o njegovom životu. Velika čast da utjelovi ovu umjetničku veličinu pripala je glumcu Joaquinu Phoenixu, a u filmu će osim njega glumiti Reese Witherspoon ('Plavuša s Harvarda') i Ginnifer Goodwin ('Osmijeh Mona Lise'). Redatelj i scenarist je James Mangold ('Prekinuta mladost', 'Kate i Leopold').

HollywoodReporter je objavio da film neće biti klasična biografska priča koja će prikazati cijeli Cashov životni put. Umjesto toga, 'Walk The Line' će se uglavnom koncentrirati na početak njegove dugogodišnje karijere i dane kada je u Memphisu počela nastajati country glazba. Također, biti će oslikani i neki dijelovi iz njegova kasnijeg života kada mu je karijeru ugrožavala ovisnost o drogi.

Lik Johnnya Casha biti će prikazan kroz njegov odnos s dvjema suprugama - Vivien i June. Ginnifer Goodwin će glumiti pjevačevu prvu suprugu (Vivianne) koja se borila s njegovom nevjerom i čestim depresivnim stanjima te je na kraju zatražila razvod. Reese Witherspoon će odglumiti June Carter, ženu koju su mnogi smatrali njegovom muzom.

June je također bila country glazbenica, a mnogo je puta nastupala sa Cashom njegovim bendom. Ona je napisala jedan od njegovih najvećih hitova 'Ring of Fire', a često je isticala kako ta pjesma govori o tome kako se zaljubila u Johnnya. Mnogi su June smatrali glavnom Johnnyevom pokretačkom snagom, a i on je u mnogim intervjuima naglašavao kako njegov život i karijera bez nje ne bi imali nikakvog smisla. June je umrla u svibnju prošle godine, a tada su se mnogi Cashevi prijatelji pitali kao će slavni pjevač podnijeti gubitak svoje obožavane supruge s kojom je bio u braku 35 godina.

Samo četiri mjeseca nakon njene smrti, 12. rujna 2003. Johnny Cash je u bolnici u Nashvilleu preminuo u dobi od 71 godine.

Komentari

Nema komentara.