Tajna veza Brosnan-Tarantino - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tajna veza Brosnan-Tarantino

Tajna veza Brosnan-Tarantino

Glumac Pierce Brosnan još je u igri za ulogu Jamesa Bonda te uporno inzistira na tome da Quentin Tarantino bude redatelj novog filma o agentu 007.

20.05.2004 0 komentara

Tajna veza Brosnan-Tarantino

Iako je nedavno proslavio 51. rođendan, Pierce Brosnan još se uvijek osjeća dovoljno spremnim i vitalnim za ulogu najpoznatijeg tajnog agenta. U koži Jamesa Bonda bio je već četiri puta, a prema najnovijim glasinama - biti će i po peti put. Producenti akcijskog serijala mjesecima su razbijali glavu mišlju koja bi od najvećih svjetskih zvijezda mogla naslijediti Brosnana, ali zamjenu nisu našli. Sva četiri filma u kojima je glumio Brosnan rušili su rekorde gledanosti, a većina publike još uvijek Brosnanov lik automatski povezuje uz Jamesa Bonda.

Kad je već tako, glumac sebi može dozvoliti i neke pomalo smjele izjave. Nije tajna da smatra kako bi Quentin Tarantino bio idealan redatelj novog Bondovskog filmskog nastavka. Prema Brosnanu, Tarantino bi u serijal donio životnost, uzbuđenje i opasnost. (Kao da toga Bondu nedostaje!)

'On ima jedan revolucionarni pristup kakvoga smo imali prilike vidjeti u posljednjem Bondovom filmu sa Leeom Tamahorijem i njegovim osjećajem za akciju,' argumentirao je glumac svoje favoriziranje Tarantina. Redatelj 'Kill Billa' je nedavno u Cannesu, gdje presjedava festivalskim žirijem, sam obznanio da je zainteresiran za taj projekt, o čemu smo pisali.

Dok se Brosnan intezivno bavi previranjima oko novog Bonda, Tarantino prima priznanja za svoj dosadašnji redateljski rad. Na Canneskom festivalu primio je odlikovanje francuske vlade za svoj doprinos filmskoj umjetnosti i umjetnosti općenito. Imenovan je 'časnikom umjetnosti i riječi', a nagradu mu je uručio francuski ministar kulture Renaud Donnedieu De Vabres. 'Ja sam, zapravo, po prvi put ostao bez riječi,' izjavio je redatelj primajući nagradu.

Oscarom nagrađen redatelj Miloš Forman ('Let iznad kukavičjeg gnijezda') također je primio priznanje francuske vlade. On je imenovan 'vitezom Legije časti', a ministar De Vabres nazvao ga je 'majstorom svijeta filma' i dodao kao njegovi radovi 'prelaze granice i predstavljaju uzor generacijama filmaša.'

Komentari

Nema komentara.