Tarantinova Paklena vožnja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Tarantinova Paklena vožnja

Tarantinova Paklena vožnja

Slavni redatelj ovih dana presjedava žirijem u Cannesu, planira glumački povratak na veliko platno i nada se da će režirati novi film o Jamesu Bondu.

17.05.2004 0 komentara

Tarantinova Paklena vožnja

Muška ekipa iz 'Kill Billa 2' ostala je u sjeni svojih kolegica - fatalne Ume i zločesto zgodne Daryl Hannah. Dečki su se domislili kako je vrijeme da i oni pokažu što znaju, umiju i mogu. Odmazda ipak neće doći u obliku krvavog pokolja poput onog iz filma, ali imati će veze s velikim platnom.

Redatelj Quentin Tarantino i glumci Larry Bishop i Michael Madsen zajedno će producirati bajkerski film 'Hell Ride', objavio je Comingsoon. Glavni i odgovorni ovoga puta neće biti Tarantino, nego Bishop koji piše scenarij, režirati će film i koji će uz Madsena i glumiti u njemu. Bishopu ovo nije prvi tematski susret s bikerima - glumio je u nekoliko bajkerskih filmovima krajem 60-tih i početkom 70-tih, a napisao je, režirao i glumio u 'Mad Dog Time' iz 1996.

U 'Kill Billu Vol.2' Bishop je imao sporednu ulogu brbljavog vlasnika striptiz-bara u kojemu je radio Billov mlađi brat Buddy (Madsen), a u 'Hell Ride' imati će jednu od glavnih uloga. Film će pratiti tri lika - Pistolera (Bishop), Genta (Madsen) i Comanchea koji među sobom imaju neke nedovršene, a smrtonosne poslove. Šuška se da bi Comanchea mogao utjeloviti sam Tarantino, kojemu bi ova uloga značila veliki povratak pred kamere. Posljednju je značajnu ulogu odigrao u Rodriguezovom 'Od sumraka do zore'.

Povratak glumi ne znači da se Tarantino umorio od režiranja. Iako je čak četiri godine radio na 'Kill Billu', redatelj je spreman za nove i ništa manje izazove. Pisali smo već kako se želi okušati u režiranju 'trash akcije nad akcijama' - novog filma o Jamesu Bondu, a čini se da je za taj projekt zagrizao i više nego što smo mislili.

Nakon što završi promoviranje 'Kill Billa Vol.2' Tarantino se sprema popričati s producentima velikog serijala o Jamesu Bondu i dati im do znanja da je zainteresiran za snimanje visokobudžetnog nastavka. Ta ideja ga je privukla nakon što je sreo Piercea Brosnana, iako priznaje da je oduvijek bio veliki fan agenta Bonda. 'Želio bih snimiti remake 'Casina Royale' i to tako da bude manje-više sličan knjizi Iana Fleminga,' rekao je redatelj Reutersu. 'Casino Royale' je snimljen još 1967. godine, a u njemu je David Niven glumio ostarjelog tajnog agenta 007.

Nedavno je dovršio scenarij za film o Drugom svjetskom ratu, a razmatra i neke planove o snimanju hororca. Također, Tarantino je sam sebi postavio poprilično visoke ciljeve: 'Bilo bi savršeno kad bi moja karijera bila okrunjena činjenicom da sam baš ja osvojio više Zlatnih palmi od ijednog drugog redatelja.' Zasada ima samo jednu, onu za 'Pakleni šund', ali volje i ideja očito ima napretek.

Komentari

Nema komentara.