Pusti mašti na volju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pusti mašti na volju

Pusti mašti na volju

Novi film Terrya Gilliama je priča o djevojčici u svijetu mašte, a Tom Di Cillo snima podjednako bajkovitu priču o beskućniku koji postaje filmska zvijezda.

12.05.2004 0 komentara

Pusti mašti na volju

Filmski projekti bivšeg Monty Pythonovca Terrya Gilliama imaju poprilično lošu karmu, ako je za suditi prema njegovim dosadašnjim iskustvima. Kako smo već pisali, propao mu je film o Donu Quijoteu, a uz brojne muke jedva je dovršio 'Braću Grimm'. Možemo biti patetični i zaključiti kako se kolo sreće ipak okreće, pa je tako sada došao red i na njegov davno odbačeni projekt.

Radi se o 'Tidelandu', adaptaciji romana Mitcha Cullina o djevojci koja odrasta u ruralnoj zabiti Teksasa i koja iz sive stvarnosti bježi u čaroban svijet mašte. Cijela priča ima prizvuk 'Čarobnjaka iz Oza', a za razliku od Dorothy, djevojka iz Cullinove priče ne želi se vratiti kući. Također, Dorothy na putovanjima prati vjerni psić Toto, a glavnu junakinju Gilliamovog filma pratiti će četiri imaginarne glave koje su otkinute s tijela njezinih lutaka. Prema redateljevoj zamisli lutkama, tj. njihovim glavama glasove će posuditi poznati holivudski glumci. Snimanje ovog 'pomaknutog' projekta počinje u rujnu ove godine u Saskatchewanu, u Kanadi, nakon što Gilliam dovrši 'Braću Grimm'.

Tom DiCillo koji je surađivao s Jimom Jarmuschem na filmovima 'Coffee & Cigarettes' također će najesen započeti snimati svoj novi film. Naslov projekta je 'Delirious', a već se zna da će u njemu glumiti Steve Buscemi i Michael Pitt. Priča će pratiti komične dogodovštine jednog paparazza koji se kreće u zvjezdanim, trendy krugova u modernom New Yorku. Njemu će se pridružiti i mladi beskućnik, koji ima svoje zamisli o tome kako se postaje zvijezda.

Kompanija HanWay Films će producirati i financirati oba ova projekta, a trenutno se pod njihovim okriljem snima i novi film Wima Wendersa ('Hotel od milijun dolara', 'Buena Vista Social Club'). Scenarij za 'Don't Come Knocking' napisao je glumac Sam Shepard ('Pad Crnog Jastreba'), a u filmu će odigrati i glavnu ulogu. Glumiti će ostarjelu zvijezdu iz kaubojskih filmova koji, usred snimanja, odjaše na put samootkrivenja. U filmu će također glumiti Jean Reno i Jessica Lange

Komentari

Nema komentara.