Fincher (napokon) opet snima - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Fincher (napokon) opet snima

Fincher (napokon) opet snima

David Fincher režirati će ekranizaciju novele Scotta Fitzgeralda 'The Curious Case of Benjamin Button' o čovjeku se rodi kao starac i s godinama se pomlađuje.

11.05.2004 0 komentara

Fincher (napokon) opet snima

Fitzgerald je još 1922. godine objavio kratku priču o Benjaminu Buttonu i u predgovoru napisao kako je inspiraciju za nju pronašao u izjavi slavnog pisca Marka Twaina. Ona je rekao kako je šteta što čovjek najbolji dio života proživi već na njegovom početku, a najgori na kraju. Zato je odlučio napisati priču o čovjeku koji svoj život proživljava unatrag - od starosti do mladosti.

Film će se usredotočiti na dio Benjaminovog života kad on ima 50 godina i kad se zaljubi u ženu koja ima 30 godina. Komplikacije nastanu jer oboje imaju otprilike isto životno iskustvo, a dobna razlika među njima je nemalih 20 godina. Adaptaciju scenarija napisati će Eric Roth ('Forrest gump', 'Šaptač konjima'), a film će financirati studiji Warner Bros. i Paramount.

Za ovu priču već su se bili zakačili i redatelji Spike Jonze i Gary Ross ('Utrka života', 'Pleasantville'), a spominjali su se i scenaristi Jim Taylor, Robin Swicord i Charlie Kaufman. Ipak, projekt je pripao Fincheru čiji je posljednji film bio 'Soba panike' iz 2002. godine. Osim tog trilera Fincher je u istom žanru snimio još i hvaljeni 'Sedam' i 'Igru', a režirao je i poznati 'Klub boraca' kao i 'Alien3'.

Radnja 'The Curious Case of Benjamin Button' ima sve potrebne sastojke da Fincher od njih uspije skuhati jedno ukusno djelce - dramatičnu priču s elementima fantazije, znanstvene fantastike i prstohvatom trilerovske neizvjesnosti.

Komentari

Nema komentara.