Nosati brat Grimm Terryja Gilliama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Nosati brat Grimm Terryja Gilliama

Nosati brat Grimm Terryja Gilliama

Bivši Pythonovac Terry Gilliam snimiše film o bajkopiscima, braći Grimm, a Harvey Weinstein koji ga produciraše imadoše primjedbe na nos brata - Matta Damona.

06.05.2004 0 komentara

Nosati brat Grimm Terryja Gilliama

Redatelj Gilliam zamislio je u svojoj, humoru sklonoj glavi, kako bi Matt Damon trebao izgledati kao Will Grimm. Zadužio je šminkere da mu naprave veliki lažni nos, veći čak i od onog kojeg je nosila Nicole Kidman u 'Satima'. Mattove snimke s lažnim nosom poslane su Weinsteinu, na što je on pobjesnio.

Problem je nastao u tome što je Miramaxov šef vidio snimke jedan dan prije nego što je trebalo otpočeti snimanje filma u Češkoj. Dovoljan je bio samo telefonski poziv u kojemu je Weinstein Gilliamu spočitnuo kako nije platio Damonu da se pojavi u filmu unakažen, nego da se na ekranu vidi cijelo njegovo, lijepo lice. Kao i obično - novac je najjači argument pa pogovora nije bilo.

Film o braći Grimm pratiti će pustolovine Willa (Damon) i Jakea (Heath Ledger) na njihovim putovanjima tijekom kojih su zapisivali narodne pjesme i priče i zarađivali novac 'istjerujući' lažne demone. Kada su Francuzi, pod Napoleonovom vlasti, razotkrili njihove prevare dali su im izbor: ili giljotina ili put pod noge pa u Njemačku gdje trebaju razriješiti niz ubojstava i dovesti svoje živote u opasnost. Osim Damona i Ledgera, u filmu glumi i prekrasna Monica Belucci koja ima ulogu Kraljice Zrcala.

Monica kao Mirror Queen

Belucci glumi gospodaricu šume, ženu koja ima vječni život, ali ne i vječnu ljepotu. Da bi cijeli svoj život ostala mlada i ljupka, potrebna joj je krv mladih djevica koje mami i lovi u šumi. Osim njenog pomalo izopačenog lika, vidjet ćemo i hordu drugih: troglava čudovišta, zeku okrutnoga ubojicu, grube Francuze..

Bajkovite putešestvije braće Grimm snimaju se na lokacijama u Češkoj, prekrasnim šumama i u samome Pragu. Pisali smo već o tome da je taj dio zemljine kugle izuzetno primamljiv filmašima, kako zbog manjih troškova snimanja i velikih, dobro opremljenih  filmskih studija, tako i zbog  prirode i dvoraca kojih ima k'o gljiva nakon kiše.

Uzdajemo se u duhovitost bivšeg Pythonovca Gilliama i nadamo se da ga moćni Weinstein neće i nadalje lupati po džepu i po glavi kako bi uspio snimiti uistinu originalan i duhovit film na već poprilično isfuranu temu.

Komentari

Nema komentara.