Touching The Void najbolji britanski film - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Touching The Void najbolji britanski film

Touching The Void najbolji britanski film

Na dodjeli nagrada Britanske filmske akademije (BAFTA) najboljim britanskim filmom proglašen je dokumentarac 'Touching The Void', financiran novcem od lutrije.

16.02.2004 0 komentara

Touching The Void najbolji britanski film

Nagrada 'Alexander Korda' u jakoj konkurenciji pripala je dokumentarcu. 'Touchin The Void' je po mišljenju britanske Akademije bolji od 'Cold Mountain' Anthonyja Minghelle, komedije 'Love Actually' Richard Curtisa, 'Girl With The Pearl Earring' Petera Webbera, te 'In This World' Michaela Winterbottoma.

Zanimljivo, čak tri od pet nominiranih filmova sufinancirala je lutrija, dok je nagrađenom filmu dio sredstava osigurao i 'New Cinema Fund'. 'Ponosni smo što smo poduprli Kevina MacDonalda i njegovu izvrsnu interpretaciju knjige Joea Simpsona i omogućili publici da vidi ovaj sjajan film.' – rekao je Paul Trijbits, predsjednik New Cinema Funda.

Kevin MacDonald je već nagrađen Oscarom (za film 'One Day In September'), a kako smo o ledenim avanturama Joea Simpsona i Simona Yatesa već pisali, nema smisla da ponavljamo. Ako ne znate o čemu je u filmu riječ, prosvijetlite se.

Kako film uskoro kreće u kino distribuciju, očekuje se da će postati najgledaniji dokumentarac u britanskim kinima. Rekord trenutno drži 'Bowling For Colombine' Michaela Moorea. Za kraj, spomenimo da je i film 'Kiss of Life' s Peterom Mullanom i Ingeborg Dapkunaite, financiran iz istih izovra, dobio 'Carl Foreman Award' za posebno dostugniće u debitantskom filmu.

Komentari

Nema komentara.