Gdje je Osama Bin Laden? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Gdje je Osama Bin Laden?

Gdje je Osama Bin Laden?

Superveliki On uvijek se bavi najvećim stvarima, naumio je pronaći najtraženijeg bjegunca na svijetu, a tko zna - možda je i uspio!

s.p. 05.12.2007 0 komentara

Gdje je Osama Bin Laden?

U svojem prethodnom filmu, 'Superveliki ja', Morgan Spurlock razotkrivao je što se skriva u McDonaldsovim i ostalim fast-food proizvodima od kojih pobolijevaju i umiru ljudi. Spurlock u najnovijem filmu 'Where In The World Is Osama Bin Laden?' otkriva da je pokušao pronaći gdje se nalazi najtraženiji svjetski terorist, Osama Bin Laden. I je li ga našao? Iskreno, ne znamo. Vjerojatno je posrijedi samo reklamni trik, ali stvorilo se uvjerenje da Morgan možda JEST došao do Osame ili je uspio napraviti nešto efektno, ni mi još ne znamo što. 

Spurlocka smo u zadnje vrijeme mogli vidjeti kao producenta angažiranog dokumentarca 'What Would Jesus Buy', a svoju angažiranost pokazuje i u ovom dokumentarcu koji se bavi istraživanjem Bliskog istoka i razotkrivanjem stereotipa o toj regiji.


Morgan Spurlock govori o filmu na South By Southwest Film Festivalu

Film je prvi put prikazan na Berlinskom filmskom festivalu, ali samo predstavnicima distributera, koji su prije projekcije morali potpisati poseban ugovor o povjerljivosti tj. čuvanju tajne. Predstavnik utjecajne Weinstein Company navodno je vidio samo prvih 15 minuta. Mnogi spekuliraju da je Spurlock možda došao do Osame, a ulje na vatru je donio i Daniel Marricone, koji je na filmu radio kao direktor fotografije. On je novinarima izjavio da 'Spurlock definitivno ima Sveti gral'.

Nikakve dodatne informacije nisu procurile, a i Spurlock ostaje zagonetan i govori da je nepotrebno komentirati film dok se ne pogleda. Samo je rekao da je 'želio napraviti film o onome o čemu svi žele znati odgovor', a pri tom si je dao truda. Naime, snimio je gotovo 800 sati digitalnih snimaka, pa u najmanju ruku očekujemo jedan zemljopisno-kulturološki pregled u stilu Michaela Palina.

Premijera filma se očekuje za mjesec dana na Sundanceu, pa ćemo onda saznati Tajnu – je li Morgan bio uspješniji od cijele američke obavještajne zajednice ili samo dobro zna kako koristiti medije?

Komentari

Nema komentara.