Kapetan Moore mali - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Kapetan Moore mali

Kapetan Moore mali

Još se nije stišala galama koju je proizveo svojim 'Sickom', a Moore već ima novi film. Studentsko-izbornu budnicu i davoriju.

n.k. 30.08.2007 0 komentara

Kapetan Moore mali

Nakon što je 'Sicko' prikazao u Sarajevu (a 20.9. stiže i naša kina), te usput propisno otračao hrvatkog i srpskog ambasadora u Americi, Micheal Moore zaputio se u - Toronto. Tamo će naime predstaviti svoj najnoviji film, koji iako je bučno stvaran nije i bučno najavljivan, pa je gotovo svima promaklo njegovo uvrštavanje u kandsku filmsku feštu.

Radni naslovi filma bili su 'Michael Moore’s Slacker Uprising Tour', odnosno 'Michael Moore's Uprising', što dovoljno govori o Mooreovim ustaničkim, tj. revolucionarnim namjerama, a konačna je odluka pala na - 'Captain Mike Across America'. Slučajno ili ne, naslov neodoljivo priziva strip junaka po imenu Captain America, a kojeg je Marvel ne tako davno ubio i to u znakovitim okolnostima.

'Captain Mike' nas vodi u SAD 2004., u vrijeme najžešće izborne kampanje, u kojoj su se George W. Bush i John Kerry borili da osvoje presudne glasove za američku predsjedničku fotelju. Paralelno s predsjedničkim kandidatima, Moore je obilazio kampuse i razgovarao sa studentima, nagovarajući ih da iziđu na izbore i pokažu svoj stav. No, 'razgovarao' je tu zapravo umanjenica, jer je Moore zapravo organizirao skupove na kojima se mjestimično okupilo i po 15.000 studenata, pa su se promatrači upitali planira li se to i sam Moore - kandidirati.

Oni koji su film već vidjeli, poput izbornika Toronta, tvrde da u nekim momentima podsjeća na dokumentarac o kakvom koncertu, što i nije čudno kad je imao i 'prateću grupu' – pomagali su mu glumci i pjevači Roseanne Barr, Eddie Vedder, Viggo Mortensen, Steve Earle i kraljica protestnog rocka Joan Baez.

Moore je film napravio na turneji tijekom koje je obišao 62 grada u 45 dana, i to baš u doba izlaska 'Fahrenheita 9/11.', ali s minimalnim budžetom, pa navodno djeluje kao kakav studentski projekt pun šezdesetosmaškog duha, a sam ga autor naziva dokumentom o rađanju 'jedne nove političke generacije'.

Što je od svih ovih najava točno i koliko je film zapravo dobar znat će se za par dana, jer 'Captain Mike' premijeru u Torontu ima 7. rujna. Osim, ako prije 'slučajno' na net ne iscuri koja kopija, što u Mooreovom slučaju uopće ne bio bilo čudno.

Komentari

Nema komentara.