2 natječaja za dokumentariste - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      2 natječaja za dokumentariste

2 natječaja za dokumentariste

Možete u Ičiće, a možete i u češku Jihlavu. Domaća rivijera je za one koji su već snimili, inozemna za one koji se tek spremaju...

s.p. 24.07.2007 0 komentara

2 natječaja za dokumentariste

Tko želi ići u Ičiće na 5. Liburnia film festival, bolje mu je da ima završen neki dokumentarac, jer su deadline za prijavu i vrijeme održavanja festivala sve bliži. Naime, prijave se primaju do 10. kolovoza, a festival se održava od 29. kolovoza do 2. rujna 2007. u lučici u opatijskim Ičićima. 

Organizatori pozivaju sve autore i producente dokumentarnih filmova u Hrvatskoj da ih prijave na natječaj i tako sudjeluju na jedinom festivalu domaćeg dokumentarca u zemlji, uvjet je da filmovi moraju biti završeni u 2006. ili 2007. godini. 

Žiri festivala izabrat će najbolji film, te dodijeliti i nekoliko posebnih priznanja, a za najbolji film glasovat će i publika. Trajanje i tehnika snimanja nisu zadani, a prednost imaju filmovi koji nisu ranije prikazivani na televiziji. Oglednu kopiju na DVD-u ili VHS-u, uz ispunjenu prijavnicu, potrebno je poslati poštom na adresu: Igor Bajok, Brdo 6, 51414 Ičići, a prijavnicu možete daunlodati ovdje

Nudi vam se još jedan natječaj za dokumentariste, i to onaj međunarodni. Od 24. do 28. listopada 2007. u Jihlavi u Češkoj održava se East European Forum, koprodukcijski pitching forum za 'kreativne dokumentariste'. Za one koji ne znaju, pitch je kratka prezentacija ideje za film, u kojoj autor za 5 ili 10 minuta mora producentu ili nekom drugom nadležnom objasniti zašto treba financirati baš njegov projekt.  Na ovom festivalu održat će se i radionica pitchinga, na kojem će se uvježbavati takav način prezentacije, a zadnja dva dana održava se i javni pitch.  

Dakle, vi koji ste snimili dokumentarce, šaljite ih u Ičiće, a vi koji ste u fazi pripreme, možete svoje dokumentarističke projekte slati u Češku do 9. rujna. Prijavite se možete onlajn, na linku ovdje, a ostale detalje saznajte na sajtu East European Foruma.

Komentari

Nema komentara.