Morgan Spurlock u novoj misiji - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Morgan Spurlock u novoj misiji

Morgan Spurlock u novoj misiji

Čovjek je od MTVjeve emisije, gdje su se studoši gađali ribljim iznutricama i jeli svoje fekalije, dogurao do američkih desničara i opasnih znanstvenih postignuća.

filmski.net 20.12.2005 0 komentara

Morgan Spurlock u novoj misiji

'Nekad su političari i drugi državni službenici znali cijeniti znanost i rezultate do kojih su dovela nezavisna znanstvena istraživanja koja su utirala put pri stvaranju boljeg sutra. Danas se svi ti rezultati ignoriraju, manipuilra se njima i upotrebljavaju se pogrešno kako bi potvrdila ili osporila neka politička pitanja. Trebamo prave odgovore na velika pitanja!', revolucionarno će Morgan Spurlock.

Znate njega, to je onaj čovjek koji nas je oduševio jedući trideset dana u McDonaldsu samo SuperSize porcije. Na variety.com saznajemo da se Morgan odlučio u sljedećoj godini snimiti dokumentarac baziran na bestseleru Chrissa Mooneya 'The Republican War on Science', koji je izdan u kolovozu ove godine, a popularnost je stekao objašnjavajući američkoj naciji kako njihova vlada dobiva motivaciju za bavljenje određenim znanstvenim pitanjima kao što su istraživanje stanica fetusa (stem-cell research), klimatskih promjena, raketnih obrana pa i seksualne edukacije.

Mooney također objašnjava da se trenutno u SAD-u nameće desničarski, republikanski svjetonazor prema znanosti. Takvi, vrlo konzervativni, no vladajući 'gestalti', s nepovjerenjem gledaju na zaštitu okoliša, nove zdravstvene metode i druge vrste zaštita. Također nije im baš draga teorija evolucije kao ni legalizacija pobačaja.

Vjerujemo da će se Spurlock pozabaviti time kao što samo on zna i razotkriti nam licemjerje koje se krije iza svega toga. Njegov 'SuperSizeMe' je ove godine bio nominiran za Oscara u kategoriji dokumentarnih filmova, no zlato mu je izmaklo, ali zato slava i novčeki za nove projekti nisu.

Komentari

Nema komentara.