Slavuju Pun(k)urac Gužve u 16ercu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Slavuju Pun(k)urac Gužve u 16ercu

Slavuju Pun(k)urac Gužve u 16ercu

Da razjasnimo - Slavuj je novi singl s albuma Pun(k)urac benda Gužva u 16-ercu za koji je redatelj dokumentarnih filmova Silvio Mirošničenko snimio spot.

filmski.net 10.10.2005 0 komentara

Slavuju Pun(k)urac Gužve u 16ercu

Silvio Mirošničenko, mladi hrvatski redatelj, scenarist i dramaturg, koji iza sebe ima već par odličnih dokumentaraca s kojima je obišao brojne festivale i pobrao pokoju nagradu, ovaj put se okušao u režiranju glazbenog spota.

Riječ je o spotu za pjesmu 'Slavuj' osječkog benda Gužva u 16-ercu, kojim spomenuti želi najaviti svoj novi album Pun(k)urac, oko čijeg izlaženja još pregovaraju s par izdavača. Gužva u 16-ercu egzistira na našoj glazbenij sceni oko dvanaestak godina (zajedno s pauzama – posao, djeca i sl.). Do sad su izdali jedan album 'Čir na 12ercu', a za svoj doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni primili su 1999. godine na Crnom mačku nagradu za najbolji mladi bend.

Do suradnje sa Silvijem nije došlo slučajno, on im je kao pravi obažavatelj (i pridruženi član), drage volje ponudio svoje usluge. Spot je premijerno prikazan u KSET-u 29.09. u sklopu koncerta, a svi zainteresirani mogu ga pogledati na nekom od ovih linkova mirosnicenko.tk ili/i gužvau16ercu.tk Osim spomenutog spota, na stranicama benda možete poslušati još pokoju pjesmu koja bi se trebala naći na novom albumu.

Still no_02

Ovo nije prva suradnja Silvija i članova Gužve u 16-ercu. Frontmen grupe, Igor Dmitrić, jedan je od aktera u Silvievom dokumentarnom filmu 'Lica obilježena vremenom' (2004), u kojem se autor pozabavio mladim Osječanima koje je rat zatekao u najboljim godinama odrastanja i zabilježio kako je to iskustvo utjecalo na njihove živote.

Film je strukturiran kroz tri portreta, pa se uz Igora Dmitrića u filmu pojavljuju i mlada violinistica Helena Janson te Vinko Stojić, običan dečko koji radi na vađenju pijeska iz Drave. Mirošničenko, uz ovaj dokumentarni film, ima još niz zapaženih ostvarenja; svojevrsnu kolodvorsku trilogiju ('Snovi na peronu djetinjstva', 'Bonnie & Clyde na Glavnom kolodvoru' i 'Božje pijanice'), 'Čuvara tegljača' i 'Ophodara pruge', s kojima je zadnje dvije godine pokupio nagrade za najbolji dokumentarac na liburnijskom festivalu, a 'Ophodar pruge' zaslužio je i nagradu Cinerail d'Or Documentaires  za najbolji dokumentarni film na festivalu u Lilleu (Francuska).

Silvio, koji je do sad dobio brojne pohvale za svoj rad, kada su  režija iscenarij u pitanju, za ovaj spot se potrudio i napravio oboje. Kakav je konačni rezultat - provjerite sami. 

Komentari

Nema komentara.