Kamo je nestao likovni odgoj? - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Kamo je nestao likovni odgoj?

Kamo je nestao likovni odgoj?

Morgan Spurlock nas je ponovno odlučio osvijestiti. Kako je štetnosti fast fooda apsolvirao, baca se na produciranje filma 'Class Act'. Tema: likovna kultura.

m.n. 08.09.2005 0 komentara

Kamo je nestao likovni odgoj?

Nekadašnji majstor vizualnih medija, Morgan Spurlock, čija je karijera krenula uzlaznim smjerom nakon uspjeha dokumentarca 'Super Size Me', nakon angažmana na reality showu '30 Days' vraća se producentskim poslovima. Tim slijedom i redom, Comingsoon prenosi da je zasjeo u stolicu iza redateljice Sare Sackner koja se pozabavila obrazovanjem na temu umjetnosti diljem Amerike. Plemenita ideja ide ovako: učitelji igraju ogromnu ulogu u obrazovanju mladih američkih snaga, a razvoj kreativnosti, osjećaja za lijepo i vrijedno posebno je važan.

Velik dio materijala snimljen je u javnim školama, s posebnim naglaskom na Miami Beach School, koju su pohađale neke sadašnje zvijezde (npr. Andy Garcia, Brett Ratner, ali i sama redateljica) tako da su maglovite asocijacije na neke trash filmove s jadnim crncima i sirotinjom ili pak na 'Gangster's Paradise' jednostavno neizbježne.

Nakon Morganovih proljeva tipa umjetnost nekome može promijeniti život te apela: 'Likovna kultura i razni artistički programi alarmantno nestaju iz školskih rasporeda i sistema. Nadam se da će 'Class Act' pobuditi svijest odgovornih i pomoći djeci da se razvijaju', čestitati mu možemo na marketinškim sposobnostima.

Garancija uspjeha je i ime Heather Winters koja se Spurlocku pridružila u poslovima financijske prilike, iste tete koja je zaslužna za produciranje naslova 'Super Size Me'. Moramo priznati da nas zabavljaju tekstovi poput onog na Empireu – raspravljali su da li će Morgan ovaj put jesti crteže petogodišnjaka, iako ne sumnjaju da će priča o obrazovanju (koja je potencijalno dosadna), ipak biti ispričana na intrigantan način.

Komentari

Nema komentara.