ZAVRŠEN 3. LIBURNIA FILM FESTIVAL - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      ZAVRŠEN 3. LIBURNIA FILM FESTIVAL

ZAVRŠEN 3. LIBURNIA FILM FESTIVAL

Kvalitetna selekcija dokumentaraca pobudila je veliko zanimanje publike. Stručni žiri nagradio je 'Purgatorij'  i 'Ophodar pruge'. Publika je odabrala 'Sve 5!'.

filmski.net 05.09.2005 0 komentara

ZAVRŠEN 3. LIBURNIA FILM FESTIVAL

Završio je i ovogodišnji, sve omiljeniji, festival dokumentaraca smješten na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima, neposredno uz more. Tijekom četiri dana filmsko-glazbene fešte prikazano je četrnaest recentnih hrvatskih uradaka u konkurenciji za nagradu stručnog žirija i nagradu publike.

Premijerno je prikazan film ‘Projekt: Balerina i astronauti’, redateljice i scenaristice Martine Globočnik u produkciji Igora Grubića (Fade In) i Sanje Sarnavke (B.a.b.e.). Film propituje položaj žene u našem društvu. Premda su ostali filmovi već prikazani na nekom od naših festivala, 3.LFF je bio rijetka prilika da ih se vidi na jednom mjestu. Zaljubljenici u dokumentarnu formu su to i iskoristili, pa je na nekim projekcijama izbrojano i preko 300 gledatelja.

Branko Ištvančić, Alen Liverić i Aleksandar Pilepić dodjelili su nagradu stručnog žirija ‘Purgatoriju’ Zdravka Mustaća (naslovna) i ‘Ophodaru pruge’ Silvija Mirošničenka. Film ‘Purgatorij’ prenosi živopisnu atmosferu benkovačkog stočnog sajma, a žiri ističe njegov ‘vrhunski stvaralački domet, kvalitetnu kameru i autorski stav’. Mirošničenkov ‘Ophodar pruge’ izdvojen je radi ‘kvalitetnog pristupa, prepoznatljivog redateljskog rukopisa i čistoće dokumetarnog filma’. Počasna priznanja dobili su filmovi ‘Sve 5!’ Dane Budisavljević i ‘Dobrodošao kuči brate’ Ivone Juke te Fade-In kao producentska kuća.

Publika je za svog favorita odabrala ‘Sve 5’ Dane Budisavljević. Organizatori 3.LFF-a će sigurno dugo pamtiti večer kada je ‘Sve 5’ prikazan radi neočekivano velikog odaziva publike unatoč kišovitom vremenu. Festival se iznenađujuće brzo i organizirano uz suradnju gledatelja premjestio u obližnju dvoranu.

Sve u svemu, simpatična atmosfera, mediteranski ugođaj, odlični dokumentarci, ali i DJ-i i koncerti u popratnom programu, razlog su da razmislite o dolasku na 4.LFF na izmaku ljeta 2006. godine. Do tada posjetite službene stranice www.liburniafilmfestival.com

Komentari

Nema komentara.