Moore organizira festival - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Moore organizira festival

Moore organizira festival

U pauzi između skandaloznih tema, ping ponga između politike i farmaceutskih tvrtki, prekaljeni je dokumentarist odlučio pomoći rodni Michigan. Bi festival!

m.n. 08.06.2005 0 komentara

Moore organizira festival

Nakon poduljeg izbivanja iz novinskih stupaca, ponovno imamo čast reći koju o Michaelu Mooreu. Iako bismo se radije pozabavili nekim njegovim dokumentarističkim uratkom, činjenica je da se Moore trenutno bavi drugim tricama i kučinama. Naime, Yahoo izvještava da će se Moore pobrinuti da turistička i kulturna ponuda njegovog rodnog Michigana dobije drugo lice (pa i naličje). Prekaljeni će redatelj tako pokrenuti filmski festival na otvorenom gdje će se osim recentnijih uradaka i naslova iz nezavisnjačke produkcije prikazivati i klasici srebrnih ekrana.

Festival se zove Traverse City Film Festival, datumski okviri se kreću od 28. do 31. srpnja, a među filmovima koji dolaze u obzir su naslovi poput 'Ralja', 'Buntovnika bez razloga' i 'Casablance'. Da je riječ o atraktivnom događanju potkrepljuje i podatak da će sve projekcije biti upriličene tik uz jezero Michigan, a da će platno biti postavljeno uz samu obalu. Bit će prikazano ukupno trideset naslova, a čini se da je Mooreu (koji je ovaj put sjeo u stolicu direktora festivala) na umu edukacija svojih nekadašnjih sugrađana koje je često prikazivao u svojim filmovima (ne uvijek u najboljem svjetlu).

Budžet festivala koji iznosi 150 tisuća dolara namaknut će se iz donacija i prodaje karata, a slavni redatelj koji je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, ovaj put je mila maca – nada se samo da će događaj biti uspješan, da će postati tradicionalan i da će dati neki obol zajednici. How nice!
Komentari

Nema komentara.