Madonna snima dokumentarac za Cannes - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Madonna snima dokumentarac za Cannes

Madonna snima dokumentarac za Cannes

Nemurorna pop-diva Madonna pristala je na snimanje dokumentarca koji će zaviriti u pozadinu njene najnovije Reinvention turneje, ali i njenih vjerskih uvjerenja.

05.07.2004 0 komentara

Madonna snima dokumentarac za Cannes

Da nije pjevačica, Madonna bi mogla zgrnuti gomilu love baveći se i jednim mnogo običnijim poslom – odnosima s javnošću. Naime, ta je 45-godišnja teta pravi mamac za novinare i pažnju javnosti, čak i kad živi naočigled 'običnim životom'. Žena oko koje se vrti svjetski show-biznis, ikona popa, seks bomba, provokatorica, majka, supruga, vjernica – svaku je svoju životnu ulogu odigrala uvjerljivo. Filmska karijera joj nije baš blistava, no to ju ne sprečava da i dalje pokušava ugrabiti komadić slave i na velikom ekranu.

Posljednjih neoliko godina Madonna se 'ufurala' u naočigled miran obiteljski život uz supruga Guya Ritchiea, dvoje djece (Lourdes i Rocca) i novootkrivenu vjeru – Kabalu. Kabala je zapravo nauk, mistično tumačenje svetih židovskih spisa kojemu se obitelj Ritchie u potpunosti predala.

Nedavno je započela Reinvention turneja i promocija novog albuma za kojeg tvrdi da je inspiriran Kabalom. Madonna pjeva i Kabalom inspirirane pjesme 'simulirajući seks s plesačicom tanga' što je raspalilo židovsku zajednicu, a pogotovo rabina Shmuleya Boteacha, koji se javno obratio njezinom učitelju Kabale: 'Zemlja zove Phillipa Berga: Učini nam svima uslugu i najuri Madonnu s pozicije svoje glasnogovornice. Oprostite na vulgarnosti, ali Madonna je drolja.'

Madonna na najnovijoj turneji. Čini li se i vama da se teta ponavlja-stari hitovi, već viđena scenografija, korzeti... No, dok ekipa puši, sve je legitimno.

Madonnino putovanje iz krajnosti u krajnost – od seks simbola do velike vjernice – pokušati će prikazati i objasniti najnoviji dokumentarac o njenom životu. Snima ga Jonas Akerlund, redatelj koji je radio spotove s njezinih albuma 'American Life' i 'Ray Of Light'. Film će pratiti njezinu Reinvention turneju, a pjevačica će između nastupa pokušati objasniti svoju facinaciju Kabalom i demistificirati svoj 'ekscentrični' način života. 

Film bi trebao biti premijerno prikazan na Canneskom festivalu iduće godine, a Akerlund već sad raspolaže ogromnom količinom materijala. Redatelj se MTV-u  potužio da nakon svakog Madonninog nastupa trči u svoju hotelsku sobu kako bi barem djelomice izmontirao snimljene materijale. Njegova ekipa, pak, otkriva da im je najteže slijediti zvijezdu koja pršti energijom i neprestano je u pokretu – pleše, bavi se jogom i trči.

Nezaustavljiva Madonna ima još nekoliko filmskih planova. Objavila je da će producirati i glumiti u biografskom filmu 'Hello Sucker!', a britanski Vogue je prenio njene planove za još jedan igrani film – ekranizaciju knjige Michaela Grossa 'Model'.  Navodno, nakon završetka turneje pjevačica će potražiti cure koje bi u filmu trebale utjeloviliti supermodele Lindu Evangelistu, Cindy Crawford, Christy Turlington i Naomi Campbell.

Nedavno je Madge otkupila prava na ekranizaciju debitantskog romana Elise Abrams Miller 'Star Craving Mad'. Priča je to o učiteljici u elitnoj školi na Manhattanu koja se na roditeljskom sastanku zaljubljuje u slavnog oca jednog prvašića. Vjerojatno je da će sama odglumiti tetu-učiteljicu, a nama to nekako miriše na (još) jednu neuspjelu ljubavnu komedijicu u njezinom aranžmanu.

Komentari

Nema komentara.