Nakon Busha, Moore će po Blairu - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Nakon Busha, Moore će po Blairu

Nakon Busha, Moore će po Blairu

Dobitnik Zlatne palme za dokumentac 'Fahrenheit 9/11', Michael Moore, planira snimiti još jedno politički obojeno djelo koje bi seciralo britanskog premijera Blaira.

13.06.2004 0 komentara

Nakon Busha, Moore će po Blairu

Po navodima u novinama, režiser Moore očito je jako ogorčen na Britanca br.1 Tonyja Blaira: 'Blaira držim odgovornijim za rat u Iraku nego Georgea W. Busha! On je pametniji, nije idiot. Nije mi jasno što radi uz Busha.'. Filmaš je, kako sam kaže, namjerno iz 'Fahrenheita 9/11' izostavio Blaira i njegovu vezu s Bushem i ratom u Iraku, kako bi se na njega i Englesku fokusirao u svom slijedećem uratku.

'Fahrenheit 9/11' je Miramaxova krovna kuća Disney, koja je producirala film, odbila po završetku i distribuirati zbog (pre)žestoke kritike američke politike. Film se, naime, bavi pitanjem Iračkog rata i činjenicom da je Osama Bin Laden prijatelj obitelji Bush. Također tvrdi da je predsjednik Bush izmanipulirao rat zbog niza krivih informacija i neopravdanih strahova.

Već sada mnogi protivnici Mooreovog filma iznose žestoke kritike i opužuju film za širenje laži. Kako bi se borio protiv toga, filmaš je angažirao Chrisa Lehanea i Marka Fabiania, dva bivša savjetnika Billa Clintona, te Ala Gorea, da organiziaju tzv. 'ratnu sobu' u kojoj će se zastupati sve tvrdnje iznjete u filmu koje se nađu na udaru političkih kritičara.

U međuvremenu se 'Anti-Bush' Moore priprema za američku premijeru 'Fahrenheita 9/11' zakazanu za 25. lipnja, ali i za očekivanu navalu nacionalne kritike. Film će svakako odigrati veliku ulogu u slijedećim predsjedničkim izborima. Iako službeno nije podržao demokratskog predsjedničkog kandidata Kerryja, Moore nema ništa protiv da on pobijedi, ali dodaje: 'Ako dođe na mjesto predsjednika, pazit ću pomno što i kako radi.'.

Komentari

Nema komentara.