Kontroverzni crtići - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kontroverzni crtići

Kontroverzni crtići

Evo par epizoda animiranih serijala koje su uvrijedile crnce, Brazilce, Meksikance i Sarah Palin!

s.p. 30.04.2010 0 komentara

Kontroverzni crtići

Napad islamista na 'South Park' podsjetio je publiku da i crtići mogu izazvati skandale i uvrijediti javnost, a neki su ispali stvarno opasni:

1.Looney Tunes
Dosta dobrih starih crtića optuženo je za rasizam, pa se više ne reemitiraju na televizijama. Epizoda 'All this and Rabbit Stew' iz 1941. ima za glavne junake Zekoslava Mrkvu i stereotipno karikiranog crnca, pa ga u dobu političke korektnosti više ne prikazuju.


'All this and Rabbit Stew', epizoda Zekoslava Mrkve optužena za rasizam.

2.Family Guy
U jednoj epizodi lik s Downovim sindromom govori da mu je mama bivša guvernerica Aljaske. Očita aluzija je naljutila bivšu guvernericu Sarah Palin koja ima sina s navedenim sindromom, ali autori 'Family Guya' se nisu posipali pepelom. Glumica 'Family Guya' Andrea Fay Friedman također ima Downov sindrom, a u e-mailu novinama izjavila je da 'guvernerica Palin nema smisla za humor' i 'vodi svog sina naokolo da bi skupila simpatije i glasove'.

3.Simpsoni
Što se događa Simpsonima kada posjete Brazil? Homera otmu, ostale opljačkaju, a Bart gleda dječji show 'Teleboobies' koji je pun razgolićenih Brazilki. Turistička zajednica zaprijetila je tužbom, a izvršni producent James Brooks ispričao se i objavio da će, ako zatreba, Homer Simpson pozvati brazilskog predsjednika na Celebrity Boxing.


Simpsoni u Brazilu - više nisu poželjni!

4.Pokemoni
Ovaj crtić je ispao zaista opasan - baš zbog njega je gotovo 700 klinaca završilo u bolnici! Problem je da su u jednoj epizodi oko 5 sekundi treptala plava i crvena svjetla, što je izazvalo brojne epileptične napadaje. Kasnije je crtić prerađen da bi se izbjegle slične stvari u budućnosti...

5.Speedy Gonzales
Glavni junak je pozitivac, ali svi njegovi meksički sunarodnjaci su lijene pijanice. Vjerojatno je to bio razlog skidanja s programa 1999., no kasnije su latinoameričke udruge pokrenule vlastitu inicijativu i vratile Speedyja! Ako njima ne smeta - onda svi možemo gledati!

Izvor: Time

Komentari

Nema komentara.