Brzi Gonzales juri na film - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Brzi Gonzales juri na film

Brzi Gonzales juri na film

Andale! Andale! Arriba! Arriba! Najbrži miš Meksika dobiva dugometražnu, politički korektnu igranu verziju.

s.p. 25.02.2010 0 komentara

Brzi Gonzales juri na film

Brzi Gonzales iliti Speedy Gonzales je još jedan popularni crtani lik kojem se sprema kino adaptacija. Dugometražni film će biti kombinacija igranih scena i kompjuterski animiranih likova, a brzom mišu će glas dati popularni komičar George Lopez. Scenaristi filma su Alec Sokolow i Joel Cohen koji su isti posao obavili u 'Garfieldu' koji je bio posve sličan projekt (igrani film, Garfield kao animirana lutka), samo što su ga kritičari posve sasjekli.


'Brzi Gonzales' - yu verzija.

Lik Speedy Gonzalesa nastao je 1950-ih u radionici crtića Looneya Tunesa, te je prvo bio sporedni lik a zatim je stekao veliku popularnost. Kratki crtić sa Speedy Gonzalesom je 1955. osvojio i Oscara, a Pat Boone je 1962. snimio i pjesmu o popularnom meksičkom mišu. Kod nas je 80-ih crtić igrao pod imenom Brzi Gonzales i bio je jedan od popularnih likova u jutarnjem programu za djecu.

U modernom dobu Speedy je pretrpio razne kritike zbog stereotipnog prikaza Meksikanaca, pa je studio New Line najavio da će modernizirati lik, čak se spominje da bi Speedy trebao postati 'neshvaćeni dečko koji je prebrz u svemu onom što radi'. Nama se više sviđa kao miš s lošim naglaskom i velikim sombrerom, ali ubrzo ćemo vidjeti kako će ga redizajnirati u novom tisućljeću...

Komentari

Nema komentara.