Nemo i Harvie na Oscar tulumu - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Nemo i Harvie na Oscar tulumu

Nemo i Harvie na Oscar tulumu

Oskarovska utrka u kategorijama dugog i kratkog animiranog filma još nije bila tako napeta, no s Amerikancima su neke stvari jednostavno takve kakve jesu.

01.03.2004 0 komentara

Nemo i Harvie na Oscar tulumu

Za najbolji dugi animirani film Oscarom je nagrađena Pixarova 'Potraga za Nemom', a među kratkim animiranim filmovima najboljim je proglašen 'Harvie Krumpet' Adama Elliota.

 

Iako je u posljednje vrijeme po različitim anketama francuski dugi animirani film 'Les Triplettes de Belleville' opasno konkurirao ili čak pobjeđivao svog američkog suparnika, pristupačnost 'Nema' jasno je prevladala. 'Les Triplettes', koji je pokupio mnogo nagrada u Europi, je genijalan film, ali očito nije dovoljno komercijalan da bude probavljiv komfornoj američkoj publici. No, 'Nemo' je svakako zaslužio nagradu, jer ono što pruža zaista nije samo plitka američka zabava. 'Brat medvjedić' iz Disneyeve radionice nikada nije niti ušao u ozbiljna razmatranja o osvajanju nagrade.

 

Harvie Krumpet

 

Veliko iznenađenje dogodilo se u kategoriji kratkog animiranog filma, gdje su favoriti bili skoro pa svi filmovi osim 'Harviea', koji je tu nagradu i osvojio. U opasnoj konkurenciji pobijedio je zaista fascinantan film mladog australskog režisera Adama Elliota, koji se po primitku nagrade pristojno zahvalio svojim suradnicima, a posebno svom dečku. Bravo za film i za hrabrost!

Komentari

Nema komentara.