Puno veselja na festivalu Anima 04 - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Puno veselja na festivalu Anima 04

Puno veselja na festivalu Anima 04

Na festivalu animiranog filma Anima 04, koji se ovih dana održava u Bruxellesu, posjetitelji mogu, uz natjecateljski program, uživati i u mnogim popratnim događanjima.

25.02.2004 0 komentara

Puno veselja na festivalu Anima 04

Već smo spominjali Animu 04 (19 - 29.02.2004.) i našeg animatora Daniela Šuljića, koji se sa svojim filmom 'Mogu si to jako dobro zamisliti' natječe u službenoj konkurenciji. Osim bogate ponude u natjecateljskom programu, festival je krcat i 'off the program' događanjima, koji od samog početka festivala nude svakakve užitke posjetiteljima.

Oni kojima nije bilo dovoljno cijelodnevno bombardiranje osjetila tokom redovnih projekcija, mogli su sudjelovati i u animiranoj noći (Nuit Animée) u subotu, 21. veljače. Kao što joj i samo ime kaže, te su se noći gledali animirani filmovi do zore, a u programu ih se našlo mnogo odličnih.

Creature Conforts: Cats and Dogs

Neki od njih su ovogodišnji kandidat za Oscara 'Harvie Krumpet' Adama Elliota, nekoliko filmova iz Aardmanove radionice: 'Creature Comforts: Cats or dogs', Richarda Goleszowskog i nekoliko epizoda filma 'Angry Kid' Darrena Walsha. Oni koji su mogli izdržato do jutra, uživali su u filmu Billa Plymptona 'Mutant Aliens' i svojevrsnoj ekranizaciji albuma grupe Daft Punk 'Interstella 5555' Leija Matsumota.

'The Writer', Fried Standaert

Oni koji su nakon svega željni rasprave, mogu sudjelovati u govorancijama (koje prati web televizija cybercafe.tv) u kojima se raspravlja o računalnoj animaciji, manga kulturi, računalnoj igri Deus Ex 2, motion capture tehnici animacije, izradi animacija u Flashu i ostalim krucijalnim temama.

Za one koji više vole sami uživati u radovima spretnih ruku animatora, postavljena je izložba posvećena radovima studija The Box…Productions, kojeg je 1997. godine osnovao Arnaud Demuynck. Donosimo vam par sličica iz filmova tog studija.

Ako razumijete francuski, više detalja o festivalu Anima 04 možete saznati ovdje.

Komentari

Nema komentara.