Azijska animirana alternativa - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Azijska animirana alternativa

Azijska animirana alternativa

Kinezi spremaju fantasy hit, Korejci rade drame i dječje filmove, a vi besplatno pogledajte indijsko-američku jazz tragikomediju o raskidu.

s.p. 03.03.2009 0 komentara

Azijska animirana alternativa

Kažu da je uspjeh 'Kung Fu pande' u Kini djelovao alarmantno. Tamošnji animatori dobili su zadatak da naprave neki domaći animirani hit, a rezultat je 'The Legend of Milu Deer: Princess Yoyo'. Riječ je o kompjuterski animiranom fantasyju koji treba izići u srpnju, a sada je spreman trailer. Prve reakcije su da, u usporedbi s iskusnim Amerikancima, kineski animatori imaju još puno za učiti - crtići im dosta nalikuju na videoigrice. Ipak, priča je zanimljiva - glavni junaci su kralj jelenskog svijeta Milu i njegova kći Yoyo. Postoji legenda da kraljevski rog ima magične moći, pa mladi princ i zločesti Koradji kreću u pohod na jelensko kraljevstvo, no neće im sve poći po planu...


Najava za 'The Legend of Milu Deer: Princess Yoyo'.

A Korejci za 2010. spremaju svoju kompjuterski animirani film, dramu 'Memory of Bread'. Priča je smještena u 1960-te, a bavi se odrastanjem dječaka. Redatelj je Shim Hyung-rae, poznat po SF hitu 'D-War', a i po još ambicioznijim filmovima. Njegov projekt je i 'The Last Godfather', neslužbeni nastavak 'Kuma'(?) u kojem kompjuterski oživljava Marlon Brando (?!). E, to je sposoban filmaš - jedva čekamo da vidimo njegov crtić!


Teaser za 'Memory of Bread'.

U Koreji je vrlo aktivan i redatelj Gap Kim, koji ima nekoliko projekata u planu. Jedan od njih je 'Mad Monkey', borilački film smješten u - bordel. Drugi na listi je dječji 'Forest of Nemi' koji će biti proširena verzija istoimenog kratkiša iz 2005. U svakom slučaju, očekujemo duhovite filmiće - Kim je poznat po SF komediji 'Aachi and Ssipak' u kojoj je jedan od glavnih motiva ljudski izmet koji služi kao vrijedno gorivo. Kim očito iz svega može napraviti zlato...


Promo za 'Forest of Nemi'.

A imamo i jednu indijsku priču - u američkoj produkciji i s istovremenom distribucijom po cijelom svijetu. 'Sita Sings the Blues' /naslovna/ je dugometražni film kojeg besplatno možete pogledati na internetu, a evo i razloga zašto bi to trebali učiniti. Nina Paley priredila je obradu indijske priče Ramayane, uglazbljenu uz jazz pjesme 1920-ih. 'Najveća ikad ispričana priča o raskidu' ima dvije paralelene junakinje - božicu Situ koja je odvojena od svog supruga Rame i animatoricu Ninu čiji muž se seli u Indiju i onda ju ostavlja preko e-maila. Najave kažu da se 'miješaju drevna tragedija i moderna komedija', a da bi vas ova priča rastužila i nasmijala - pogledajte film na linku ovdje.


Trailer za 'Sita Sings the Blues'.

Komentari

Nema komentara.