9 je za 5 - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      9 je za 5

9 je za 5

Tim Burton i Timur Bekmambetov produciraju postapokaliptičnu akcijsku animaciju koja nije iz Japana. Za dobar glas tu je i Jennifer Connelly.

s.p. 24.12.2008 0 komentara

9 je za 5

Kada se udruže kralj darkerskih filmova Tim Burton i autor akcijskih blockbustera Timur Bekmambetov ('Stražari noći','Tražen'), onda možete očekivati darkerski akcijski ep. Burton i Bekmambetov su producenti filma '9', dugometražnog animiranog filma koji već plijeni pažnju svojim specifičnim vizualnim stilom. Autor filma je Shane Acker, filmaš koji je studirao arhitekturu i animaciju, a uspjeh je poistigao kratkometražnom verzijom 'Devetke'. 11-minutni '9' debitirao je 2005. na Sundanceu, osvojio nekoliko nagrada i dobio nominaciju za Oscara 2006.


'9', kratki film Shanea Ackera koji je poslužio kao temelj za dugometražnu verziju.

Sada je napravio dugometražnu verziju u kojoj se osjeti i ruka producenata. Burton je sigurno s Ackerom podijelio svoje iskustvo u dugometražnoj stop animaciji ('Mrtva nevjesta'!), a i glazbu za film radi Burtonov stalni suradnik, Danny Elfman

Radnja filma događa se u postapokaliptičnom svijetu gdje su ljudi nestali, a svijetom vladaju strojevi. Pojavljuje se '9', koji uvjerava ostale preživjele da se ne trebaju skrivati, već trebaju preuzeti inicijativu. Da bi preživjeli, moraju otkriti zašto ih strojevi žele istrijebiti i tako pokušati spasiti civilizaciju. Glas 'broju 9' daje Elijah Wood, a oastatak grupe čine ratni veteran '1' (Christopher Plummer), ostarjeli izumitelj '2' (Martin Landau), mehaničar '5' (John C. Reilly), umjetnik '6' (Crispin Glover) i hrabri ratnik tj. ratnica '7' - Jennifer Connelly.


'9', trailer za dugometražni film Shanea Ackera.

Dosta je hrabro raditi animirani film za odrasle pa filmašima želimo puno uspjeha, te da broj gledatelja bude veći od jednoznamenkastog broja. Trailer je i nas zainteresirao za ovaj film, a za datum premijere je prigodno određen 9.9.2009., pa ćemo svi trebati biti vrlo strpljivi...

Komentari

Nema komentara.