Ratovi zvijezda, čudovište i princeza - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Ratovi zvijezda, čudovište i princeza

Ratovi zvijezda, čudovište i princeza

Lucas objavio trailer novih 'Ratova zvijezda', grbavi 'Igor' sprema se nasmijati klince, a Disneyeva crna princeza opet svađa publiku.

s.p. 06.08.2008 0 komentara

Ratovi zvijezda, čudovište i princeza

Bliži se i trenutak premijere novog nastavka 'Star Warsa'...u animiranom izdanju. 'Star Wars: The Clone Wars', čija se radnja događa između 'SW2: Klonovi napadaju' i 'SW 3: Osveta Sitha', očito je još jedan pokušaj da se dodatno zaradi na staroj slavi, no trailer izgleda dosta efektno. Mnogi se žale da animacija izgleda umjetno, ali fanove serijala treba podsjetiti da Lucas ne namjerava više snimati igrane nastavke, pa se zato gledatelji moraju zadovoljiti s ovim filmom. Lucas inače samo producira film, režira ga Dave Filoni, a glasove među ostalim daju i Samuel L. Jackson i veteran Christopher Lee. Samo da podsjetimo da je američka premijera za tjedan dana, a 'Klonovi' će Hrvatsku posjetiti 02.10.


'Star Wars: The Clone Wars', r: Dave Filoni, trailer

Objavljeni su poster i trailer za novu animiranu komediju u frankensteinovom stilu - 'Igor'. Glavni junak je grbavi pomoćnik zločestog znanstvenika, koji želi pobijediti na Sajmu zločeste znanosti i postati pravi (zločesti) znanstvenik. Iako zvuči kao film Tima Burtona, redatelj je Anthony Leondis, a casting je stvarno zvjezdan. Glasove daju John Cusack (Igor!), Steve Buscemi, Eddie Izzard, Christian Slater i John Cleese, a film ima premijeru u rujnu pa ćemo onda vidjeti da li će simpatični grbavac preplašiti ili privući publiku.


'Igor', r: Anthony Leondis, trailer

Konačno je izišao i trailer za kontroverznu 'Princezu i žabu', koju režiraju koautori 'Aladdina' i 'Male sirene' Ron Clements i John Musker, a glasove daju John Goodman, Keith David i Anika Noni Rose iz 'Komada iz snova'. Film se prvo trebao zvati 'The Frog Princess', ali je naslov izmijenjen da 'Žabarska princeza' ne uvrijedi Francuze. I glavna junakinja je trebala biti crna sluškinja Maddy, ali je zbog optužbi za rasizam ona na kraju pretvorena u crnu princezu Tiannu. I sada, kada je trailer izišao, mnogi zamjeraju autorima što crna princeza govori 'priglupim južnjačkim naglaskom'. E, onda su se javili Južnjaci i nazvali rasiste onima koji vrijeđaju njihov naglasak, a polemike i optužbe opet stalno pljušte. Ah, toliko o ideologijama i političkoj korektnosti. A ponekad je princeza naprosto samo princeza, osobito u Disneyevim crtićima. 


'The Princess and the Frog', r: Ron Clements i John Musker, trailer

Komentari

Nema komentara.