Emily je čudna, ali je ipak snimaju - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Emily je čudna, ali je ipak snimaju

Emily je čudna, ali je ipak snimaju

Darkerska ikona dobiva svoj dugometražni film, a još čekamo da mlada buntovnica dobije i redatelja koji će ju ukrotiti. Upoznajte 'čudnu Emily'!

s.p. 30.05.2008 0 komentara

Emily je čudna, ali je ipak snimaju

Evo nešto i za mlade gotičare – film o Emily the Strange. Dark Horse Comics, koji je već izdao seriju stripova s 'čudnom Emily', producirat će dugometražni film u kojem će otkriti njezinu prošlost. Film će producirati Mike Richardson, utemeljitelj Dark Horsea i iskusni producent koji ima iskustva u ekranizaciji stripova. Radio je oba nastavka 'Hellboya' i 'Masku', a za animiranu seriju 'Hellboy' nomiran je i za Emmyja. Ipak, imao je i svojih padova, dobio je i nominaciju za Zlatnu malinu kada je snimio 'Barb Wire', s Pamelom Anderson u glavnoj ulozi.

Za razliku od prsate plavuše Pamele, Emily je crnka s goth izgledom, britkim jezikom i pankerskim stavom. A iako se klinci i klinceze zanimaju i za barbiku Pamelu, lik mračne buntovnice ima još veće potencijale za mlade i stare. Emily the Strange stvorio je skejter Rob Reger, koji se 90-tih u Kaliforniji bavio oslikavanjem skejtova, naljepnica i majica. Popularna Emily mu je ubrzo donijela narudžbe vrijedne milijune dolara, a njezin lik nalazi se u knjigama, stripovima, igračkama i školskom priboru. Reger tvrdi da se publici kod Emily sviđa jasan, direktan crtež, a da ih najviše privlači karakter jake, nekomformističke djevojke. A s kim se klinci mogu najviše poistovjetiti nego s nekim 'čudnim', tko se ne uklapa u okolinu, ali zato nije depresivan.

S ovakvim porukama na majici tinejdžeri lakše komuniciraju s roditeljima. 
U filmu će se osim Emily pojaviti i njezine četiri omiljene mačke: problematična Sabbath, spletkaroška Nee-Chee, maštovita Miles i liderica Mystery. Spominje se i 13 likova s imenima kao što su: Earwig, Umlaut, McFreeley i Officer Summersa, a iz priče o Emily se priprema i tinejdžerski roman, kojeg sljedeće godine izdaje HarperCollins.

Ekipa iz Dark Horsea još nije odlučila tko će režirati film, a redatelj će biti presudan kod izbora načina snimanja – Emily možda bude animirana, možda igrana, a u zadnje vrijeme je popularan i igrano-animirani miks. Kad su darkerske priče u pitanju, nije teško zaključiti da bi najbolje bilo uzeti Tima Burtona, koji bi inače odmah angažirao Helenu Bonham-Carter ili Christinu Ricci. No, s obzirom da Emily ima 13 godina, za igranu verziju će redatelj trebati mladu glumicu - male gotičarke se već mogu početi spremati za audiciju. 

Komentari

Nema komentara.