Voulez vous le crtić? - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Voulez vous le crtić?

Voulez vous le crtić?

Besson se priključije akciji 'snimajmo francusko' - animira sve što mu dođe pod ruku, od vlastitih knjiga, rokerskih priča i kultnih strip heroina.

s.p. 06.02.2008 0 komentara

Voulez vous le crtić?

Izgleda da Luc Besson ima novu ambiciju - postati francuski Walt Disney. Prvo je napisao, režirao, producirao (i u Zagrebu promovirao) svoju dječačku maštariju, 'Arthura u zemlji Minimoya' koji je solidno prošao u kinima, iako je Besson riskirao s (tada još novom) tehnologijom spajanja igranog filma i 3D animacije. Sada planira ekranizirati i ostatak serijala o Arthuru, prva na redu je knjiga 'Arthur i Maltazardova osveta', a zatim bi trebao slijediti još jedan film koji će oformiti pravu trilogiju. 

U međuvremenu, Bessonova filmska kuća EuroCorp sprema jedan art film - otkupila je prava za djelo Mathiasa Malzieua 'La Mecanique du coeur' (Mehaničar srca), a pretvorit će ga u animirani film rađen u (iznenađenje!) 3-D tehnici. Malzieu će napisati i korežirati film, a zanimljivo je da je sa svojom rock grupom Dionysos izdao istoimeni album. Zanimljiva priča je smještena u 1874. i bavi se mladićem kojemu je nakon rođenja srce zamijenjeno satom. Zbog toga mora izbjegavati jake osjećaje, prije svega ljubav, ali se ne može uvijek kontrolirati.

Adele zbilja ima neobične avanture...

Francuzi su uvijek bili stripovska nacija, pa je EuropaCorp otkupila prava i na filmsku adaptaciju strip serijala Jacquesa Tardija 'Aventures Extraordinaires d’Adele Blanc-Sec' koji je pravi francuski klasik. Strip se prvi put pojavio 1976. i specifičan je po tome da je unio i tračak feminizma u pretežno mačo svijet stripa. Glavna junakinja Adele nije nikakva sexy lutkica, nego popularna književnica i istraživačka novinarka koja se koristi svojom inteligencijom da bi izbjegla razne negativce: čudovišta, glupe policajce, nasrtljive ljubavnike. Radnja serijala je smještena u razdoblje između 1911. i 1922., u Pariz izmučen Prvim svjetskim ratom, a motivi rata, korupcije, politike i okultnog čine ovaj strip više prikladnim odraslima nego djeci. Još se ne znaju scenarist i redatelj, a ni to da li će biti riječ o igranoj ili animiranoj verziji.

Zna se da EuropaCorp sprema i još jednu 3-D atrakciju, film 'A Monster in Paris' o - kako i sam naslov kaže -napadu čudovišta na Pariz. Premijera je najavljena tek za travanj 2010., a glavna zvijezda u sinhronizaciji biti će bivša nimfeta Vanessa Paradis.

Komentari

Nema komentara.