Disney ima pune ruke posla - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney ima pune ruke posla

Disney ima pune ruke posla

Snjeguljicu umjesto patuljcima šalju na obuku ratnicima Shaolina, mini robote na kućnu njegu, a pingvine u virtualni svijet.  

s.p. 02.08.2007 0 komentara

Disney ima pune ruke posla

Sjećate se, pisali smo vam o Disneyevoj Čudesnoj kineskoj bundevi, prvom njihovom dugometražnom naslovu ikad rađenom posebno za kinesko tržište? Sad su se  u istoj komapniji dosjetili kako jednim udarcem ubiti dvije muhe, odnosno napraviti film koji će se svidjeti i istočnom i zapadnom tržištu.

Snimit će novu, igranu verziju 'Snjeguljice', nazvanu 'Snow and the Seven', ali djevu savršenog tena neće tetošiti sedam patuljaka, već sa sedmorica ratnika– Shaolina!Radnja je smještena u Hong Kong za vrijeme britanske vladavine, u kojem britanska djevojčica sazna da joj je sudbina borba bori protiv zlih sila, pa odlazi na obuku u shaolinski hram. 

Kao režiseri filma spominju se Yuen Woon-ping, koji će ujedno biti i glavni koreograf borbi, te Francis Lawrence, redatelj video-spotova koji je u dugom metru debitirao adaptacijom horor stripa 'Constantine'

Osim Snjeguljice ratnice, Disney će se pozabaviti i robotima ratnicima. Upravo su otkupili prava na ekranizaciju stripa 'Pet Robots' Scotta Christiana Save, utemeljitelja animatorskog studija 'Blue Dream'. U stripu,  a tako će biti i na filmu, četiri se učenika izgube se na školskom izletu, i dok užurbano pokušavaju naći svoj razred, iznenada otkriju četiri, na vojnike nalik, robota koji im potom postaju - kućni ljubimci. Izvršni producent ekranizacije je Jake Wiener, koji ima iskustva u ekranizaciji stripa, ali onog za odrasle – naime, radio je i kao producent 'Povijesti nasilja'

A kad su već bili u shoppingu, Disneyevci su odlučili kupiti i dječji virtualni svijet, Club Penguin, u kojem klinci  komuniciraju preko animiranih pingvinskih avatara, a da pri tom nisu izloženi reklamama. Naime, sajt inspiriran svjetskom pomamom za pingvinima (Happy Feet, Surf's up...) dosad je naplaćivao članstvo i tako zgrtao pare umjesto da djecu bombardira reklamama, hoće li se to promijeniti sad kad mu se promijenio i vlasnik - vidjet ćemo.

 

Komentari

Nema komentara.