Crtani rock'n'roll - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Crtani rock'n'roll

Crtani rock'n'roll

Tko ima rock karijeru dulju od Rolling Stonesa, u kojem bendu je pjevao Bill Cosby i ima li uopće boljeg pjevača gospela od – Cartmana?

s.p. 26.07.2007 2 komentara

Crtani rock'n'roll

Glazbeni portal Spinner ima razne zanimljive liste (najgori tekstovi pjesama, najtužniji songovi), a ima i jednu animirano – filmsku; listu najkulerskijih animiranih rockera. Kvaka je jedino da dosta tih crtića u Hrvatskoj nismo mogli ni gledati, jer su neki od njih počeli s emitiranjem 1960-tih, a tada kod nas ni drug Tito nije imao televizor, a kamoli obični svijet. Ipak, neki s liste crtanih kulera su nam i te kako poznati. 

Recimo, 10. na listi je Cartman iz 'South Parka'. On je svojevremeno osnovao i boy bend Fingerbang, koji je propao, a u epizodi iz sedme sezone oformio je i bend Faith + 1, koji je izvodio kršćanski rock. O kakvom bendu i kakvoj glazbi se radi, jasno vam je kad čujete stihove koje nas je sram i prevesti : 'I wanna get down on my knees and start pleasing Jesus. I wanna feel his salvaton all over my face.' 


'South Park',epizoda 'Christian Rock Hard', isječak s Cartmanom

I dok je Cartman tv-zvijezda koja ide u rock izlete, neki likovi su 'izvorne' rock zvijezde koje nastupaju u spotovima da promoviraju svoje songove. Tako 9. na listi imamo i Crazy Froga, žabu koja je napravila trance obradu hita iz 80-tih, 'Axel F', a koja opet bila glazbena tema 'Policajca iz Beverly Hillsa', u kojem se Eddie Murphy odazivao baš na to ime. 

Slijede nama nepoznate 'Jem and the Holograms' (8. mjesto), crtani bend iz istoimene TV serije iz 80-tih, a na 7. mjestu su Dethklok, hard-core  rokeri iz serije 'Metalocalypse'. 6. mjesto ide grupi  'Fat Albert and the Junkyard Gang' iz serije 'Fat Albert and the Cosby Kids', kreatora, scenarista i producenta - Billa Cosbya


Jem and the Holograms - 'Truly Outrageous'

5. mjesto zauzeo je crtani lik koji je završio i na top listi MTV-a, a sada puni i kino blagajne – Bart Simpson iz 'Simpsona'. Njegov hit 'Do the Bartman' završio je kao uspješan singl, a jedan od autora je i – Michael Jackson, koji je u animiranom izdanju gostovao u seriji. Osim što se bavi hip – hopom, Bart voli izvoditi nepodopštine u školi i u javnosti, a naročito voli ljutiti svog korpulentnog oca. Dobar sluh je očito obiteljska crta, jer njegova sestra Lisa redovito svira u TV seriji kao odlična saksofonistica. 


Bart Simpson -'Do the Bartman'

'Josie and the Pussycats' su još jedan ženski bend na listi (4. mjesto), harao je televizijom 70-tih, ostavio traga u izgledu pravih ženskih grupa, a inspirirao je i istoimeni igrani film, s Rachel Leigh Cook u glavnoj ulozi. 

'The Archies' (3. mjesto) su virtualni bend iz 60-tih, koji je u povijest popa ušao sa superhitom 'Sugar, Sugar', koji je tako sladak da ga uvijek sviraju u pozadini raznih nostalgičnih komedija. 


The Archies - 'Sugar,Sugar'

Kad smo kod virtualnih bendova, nitko se u zadnje vrijeme ne može mjeriti s uspjehom Gorillaza (2. mjesto), koji prodaju milijunske naklade CD-a, a istovremeno žive i u animiranom svijetu.  

1. mjesto na listi Spinnera pripada 'Chipmunksima', animiranim likovima koji su izdali hrpu ploča i singlica i snimili par dugometražnih crtića. Priznanje najboljih vjerojatno su zaslužili činjenicom da na televiziji opstoje od 1958., dakle gotovo 50 godina! Kod nas su potpuno nepoznati, ali i to će se promijeniti kada snime svoj igrano-animirani film


Alvin and the Chipmunks - 'Second Intro Theme' 

Komentari
A: adi 07.08.2007 Pogledaj profil

Di je tu r'n'r??

A: NeXu 29.07.2007 Pogledaj profil

Kakve veze ima rock sa ovim glupostima,pa njemožete pljuvati tako po roku za boga miloga.