Sundance festival nagradio i dva animirana filma - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Sundance festival nagradio i dva animirana filma

Sundance festival nagradio i dva animirana filma

Najpoznatiji festival nezavisnog filma, osim nagrada igranom filmu, posebno je pohvalio i dva animirana ostvarenja nekomercijalnih animatora.

28.01.2004 3 komentara

Sundance festival nagradio i dva animirana filma

Animirani film "Harvie Krumpet", autora Adama Elliota, primio je posebno priznanje žirija za kratki film. Ovaj je film već pokupio nekoliko nagrada na Aneccy festivalu 2003. godine i australskom Flickerfestu,  a temelji se na istraživanjima koja je Elliot već radio za više od pedeset puta nagrađivanu trilogiju "Uncle", "Cousin" i "Brother".

Svi ovi filmovi bave se bolesnim ljudima kojima se događaju neobične stvari. Većinu animatorske priče Elliot izražava gotovo statičnim scenama s animiranim detaljima oka, ruke ili nekog drugog dijela tijela. Kratki isječak iz ovog 23-minutnog filma možete pogledati ako kliknete ovdje.

Bathtime in Clerkenwell

Nagradu publike na Sundance festivalu dobio je film Alexa Budovskog "Bathtime in Clerkenwell", koji je uvršten u DVD zbirku nezavisnog animiranog filma "Avoid Eye Contact". Nagrađivan je na Florida Film Festivalu i od ASIFA-e. Simpatični film o kukavici iz sata pogledajte na stranici atom films-a.

Komentari
A: mrkemil 10.03.2009 Pogledaj profil

Bravo Gianni. Pogodio si. Uopće nisam fanatični fan Iana Curtisa. Sam Joy Division je za mene nula u usporedbi sa New Orderom. (mnogi se neće složiti, posebice Glavani i hrpa neopranih rock kritičara). New Order može svirati apsolutno sve. Sve što napravi je sjajno. Rock (Crystal), elektronika (Fine Time), dance (Guilt Is A Useless Emotion) sve redom sjajno. Danas ne postoji nikakav band koji može povezati različite smjerove. Uostalom, vokal Bernarda Sumnnera je puno bolji od Iana Curtisa. Curtis se previše trudi, a ovaj tip pjeva nezainteresirano i u tome je njegova privlačnost. Samo jedan je mrtav, drugi nije. I samo mrtvi mogu biti legende. Evo o jebenom Toši su čak snimili film. A i Halid nam skoro uđe u legendu. (nije da ih uspoređujem s Curtisom, ali činjenica je da samo mrtvi mogu biti legende). Možda zbog toga ne bi bilo loše da i ti uđeš u legendu (svi ćemo ti se diviti), a sa mnom u prepucavanju ionako nemaš šanse jer možeš napisati ionako samo 3 šture rečenice koje povezuješ sa 3 točkice u nedostatku pravih riječi.

A: gianni 10.03.2009 Pogledaj profil

...srećom pa imamo tebe koji sve znaš pa ćeš nam sve objasniti... i uopće nisi fanatičan fan dotičnog Curtisa

A: mrkemil 09.03.2009 Pogledaj profil

Ej, Lebowski srećo, zbilja bi trebao prestati pisati. Nevjerojatno je koliku količinu neznanja posjeduješ. Zašto je Ian Curtis bio depresivan:
1. Najvažnije, Manchester je u ono njihovo vrijeme bio čista depresija. Izgledao je kao poslije Hitlerovog bombardiranja, tj. nije bilo ničega.
2. epilepsija, ljudi što je imaju skloniji su depresiji.
3. rastrgan između dvije žene
4. posao, tj. burza je samo po sebi depresivna.
Sve bi to naravno znao da si gledao bilo koji dokumentarac o Joy Divisionu. Isto tako bi znao da je New Order logičan nastavak Joy Divisiona, jer je Ian Curtis prije smrti dosta slušao elektroniku (tčnije, Kraftwerk). Znači, New Order nije dijametralno suprotan, što se može čuti po bas gitari Petera Hooka. Čovjek nije mijenjao stil 100 godina, a i bolje da nije, jer tako nitko ne svira bas gitaru. Čovjek je čista legenda, kao i Joy Division i New Order.