Disney-Pixarovci u invaziji na Mars - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney-Pixarovci u invaziji na Mars

Disney-Pixarovci u invaziji na Mars

Novi Pixarov junak, dječak-robot na platna stiže 2008. u crtiću WALL•E, a u pripremi je i 'Princeza s Marsa' prema romanu Edgara Ricea Borroughsa.

p.h. 22.01.2007 0 komentara

Disney-Pixarovci u invaziji na Mars

Dok se s nestrpljenjem očekuje svjetska premijera animiranog filma o mišu gurmanu -Ratatouilleu, Pixara žednu publiku mogao bi razveseliti sadržaj pisma koje je dioničarima nedavno uputio predsjednik Disneya (vlasnika Pixara) Robert Iger.

U istom stoji kako nas u 2008. očekuju pustolovine novog animiranog junaka - WALL•E. Priča prati istoimenog dječaka-robota koji traži dom u svemiru. Redateljski stolac grije Andrew Stanton ('U potrazi za Nemom') koji je s pustolovnom ribicom iz 3003. Pixarovcima donio najveći samostalni utržak od 865 mil $ u svijetu. U očekivanju novih informacija, znatiželju ugasite jedinim materijalnim dokazom o predstojećem crtiću kojeg je Iger ponudio - ovdje.

Drugi crtić kojim Pixar/Disney tim u predstojećim godinama namjerava podebljati kućni budžet je je 'A Princess of Mars', jedna od storija iz serijala 'John Carter of Mars' 'Tarzanova tate' Edgara Ricea Burroughsa.

Serija Burrougsovih 'marsovskih romana' od 11 svezaka objavljivana od 1912. u All Story magazineu, a kasnije samostalno, prati uzoritog južnjačkog časnika iz Građanskog rata Johna Cartera koji ostavlja svoje zemaljsko tijelo i astralno se projicira u identično tijelo na Marsu. Ondje ga zarobljavaju zeleni barbari s planete Thark, a Carter, silom prilika postaje veliki ratnik, kreće u seriju avantura i oženi princezu helija - Dejah Thoris koja očajnički treba zaštitnika. Iz sretnog braka rađaju se sin Carthoris i kći Tara. Disney/Pixarovci su otkupili prava na sve nastavke pisanog serijala, no predstojeći će se crtić bazirati na Prvom, 'The Princess Of Mars', dakle očekujemo naglasak na romansi naočitog zemljanina i princeze od helija.

Lik Cartera se pojavljivao i u nekoliko ovozemaljskih projekata, 2005. Paramount je planirao snimiti igrani film kao redatelji su bili spominjani Jon Favreau, čak i Robert Rodriguez, a pojavljuje se i u drugom dijelu strip serijala Alana Moorea 'League of Extraordinary Gentlemen'.

Drugi crtić kojim Pixar/Disney tim namjerava podebljati kućni budžet je 'Toy Story 3', koji se najavljuje za 2009.

Komentari

Nema komentara.