Dugometražni Mr. Peabody i Sherman - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dugometražni Mr. Peabody i Sherman

Dugometražni Mr. Peabody i Sherman

Animirani duo povjesničara: Pas Peabody i njegov humani ljubimac, dječak Sherman, uskoro postaju tema dugometražnog Dreamworksova crtića.

p.h. 21.09.2006 0 komentara

Dugometražni Mr. Peabody i Sherman

Svjetska animacijska scena uskoro će postati bogatija za još jedan animirani duo. Studio Dreamworks sprema dugometražni crtić 'Mr. Peabody & Sherman' prema istoimenom crtanom tv serijalu Jaya Warda iz šezdesetih.

Crtić je krenuo 1959. kao dio popularnog dječjeg serijala 'Rocky and Bullwinkle', a glavni junaci su pas-genijalac Mr Peabody i njegovo posvojče, dječak Sherman koji pomoću mašine WABAC (wayback) putuju kroz vrijeme, druže se s Kleopatrom, Shakespeareom, Benjaminom Franklinom, generalom Custerom, i sličnim povijesnim ličnostima te, onako usput, rješavaju neke od najvećih povijesnih misterija.

Ime stroja direktna je aluzija na rane kompjutore, poput ENIACA i UNIVACA, a s obzirom da je Peabody apsolutni tehnološki genij, nije mu stran ni prototip univerzalnog translatora, mašine za prevođenje koja se kasnije pojavljuje i u 'Zvjezdanim stazama'. Štreberski tandem ujedno funkcionira i kao neka vrsta 'ispravljača povijesti' jer se događaji i situacije koje duo zatiče na poprištima razlikuju od onih koje nalazimo u povijesnim knjigama, pa ih treba popraviti.

Redatelj je Rob Minkoff ('Kralj lavova', 'Stuart Mali'), a Tiffany Ward, kćerka autora originalnog crtića i Jason Clark produciraju. Scenarij ovih dana curi iz pera Andrewa Kurtzmana ('Down Periscope', 'Camp Nowhere'), a obzirom da mu je na raspolaganju fiktivni WABAC, neće mu trebati puno vremena.

Komentari

Nema komentara.