Izložba Davida Peroša-Bonnota 'MAKING OF', filmski i TV produkcijski dizajn - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Izložba Davida Peroša-Bonnota 'MAKING OF', filmski i TV produkcijski dizajn

Izložba Davida Peroša-Bonnota 'MAKING OF', filmski i TV produkcijski dizajn

Danas, 06.07. u 19.00 u Galeriji ULUPUH u Zagrebu otvara se izložba Davida Peroša-Bonnota.

filmski.net 06.07.2006 0 komentara

Izložba Davida Peroša-Bonnota 'MAKING OF', filmski i TV produkcijski dizajn

Iako daleko od raskošnih produkcijskih uvjeta Holivuda, i u našoj su, domaćoj filmskoj i TV produkciji neki autori uspjeli ostvariti značajan opus na tom području. David Peroš-Bonnot bavi se produkcijskim dizajnom unatrag desetak godina i ova je izložba izbor njegovih radova nastalih za potrebe filmskih i TV projekata u tom razdoblju. Kako je uglavnom riječ o projektima (reklamama, kratkim filmovima, TV emisijama) futurističke tematike, znanstveno-fantastičnog karaktera, tako su i radovi većinom na tragu SF estetike i računalnih video igara. (…)

Inspirirani nerijetko filmovima znatno bogatije holivudske kinematografije ('Mad Max', 'Alien', 'Star Wars'…), njegovi futuristički kostimi, vozila s pokretnim okom, biomehanoidi, znanstveni laboratoriji… predstavljaju dovitljiva i duhovita rješenja u zadanim, vrlo ograničenim financijskim okvirima, sa ‘ready madeom’ kao legitimnim umjetničkim postupkom. Način osmišljavanja i izrade pojedinog predmeta sam je autor detaljno opisao i dokumentirao skicama i fotografijama na način kako se to čini u MAKING OF knjižicama koje se izdaju uz holivudske filmove. 

Uz izvedene radove bit će izloženi panoi s poviješću nastanka pojedinih radova, idejnim i razvojnim skicama, fotografijama tijekom izrade i sa snimanja na setovima, te njihova primjena u samim medijima filma i televizije, kroz projekcije odabranih snimljenih materijala. Uz izložbu je pripremljen katalog dizajniran po uzoru na MAKING OF knjižice, s tekstovima samog autora, te Tihomira Tikulina i Maše Štrbac.

David Peroš Bonnot (r. 1967.) diplomirao je 1993. godine na Odsjeku slikarstva Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Unatrag desetak godina, uz ilustriranje knjiga za djecu, izrađuje specijalne rekvizite, scenografiju i kostime za potrebe filma i TV-reklama (opširnija radna biografija ovdje)

Izlozba će biti otvorena do 29. srpnja, radnim danom od 9.00 do 13.00 i od 19.00 do 21.00, subotom od 10.00 do 13.00, dok je nedjeljom galerija zatvorena.
 
Fotografije nekih od izloženih radova možete vidjeti ovdje. Naslovna - Soldat, David Peroš-Bonot

Komentari

Nema komentara.