Zeko Oswald se vraća kući - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Zeko Oswald se vraća kući

Zeko Oswald se vraća kući

Disneyevci iznajmili legendarnog zeku za ulogu sportskog komentatora te najavili povratak tradicionalnoj 2D animaciji. Ah, tko bi ih više pratio...

p.h. 13.02.2006 0 komentara

Zeko Oswald se vraća kući

Disney je nedavno otkupio mlađeg brata Mickeya Mousea, zeca Oswalda. Točnije, za njega se trampio u nevjerojatnoj trgovinskoj razmjeni na relaciji ABC (Disney) – NBC (Universal).

Nezgrapni zeko Oswald jedan je od prvih likova koje je davne 1927. oživio Walt Disney. Otac animacije je na njega bio nevjerojatno ponosan, ali okrutne Universalove glavešine su bacile kandže na copyright i, nakon što je Walt napustio njihov studio, predale daljnju razradu lika Walteru Lantzu, kreatoru Woody Woodpeckera. Za povijest crtanog filma to i nije bila toliko nesretna okolnost s obzirom na to da je Disney, nikako ne mogavši preboliti svog zeca, nešto kasnije po uzoru na njega kreirao četveroprstog miša zaobljenih ušiju, znate već kojeg.

Danas, devedeset godina kasnije, Oswald se vraća kući. Matična kuća ABC-a, Disney, na čelu s Bobom Igerom trampit će Ala Michaelsa, legendarnog sportskog komentatora 'Monday Night Footballa' za Disneyevog zeca koji u Universalovim arhivima već pola stoljeća prikuplja prašinu.

I John Lasseter, art direktor novonastale Disney - Pixar zajednice, jaše na valu animacijskog entuzijazma. Prema najnovijim glasinama koje sa svih strana odašilju 2D nostalgičari, taj tata mata animacije odlučio je baciti malo patine na nove projekte, te se u crtićkim  krugovima već bruse pera, vade prašnjavi stolovi za ručnu animaciju i slavi povratak tradicionalne 2D animacije. John će, kako kaže, u budućnosti poticati sve koji se žele baviti 'ručnim' zanatom koji je u Disneyu definitivno ugašen 2003. nakon crtića 'Legenda o medvjedu' i 'Pobuna na farmi'.

Komentari

Nema komentara.