Čudo! Prokrvarila Gospa od South Parka! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Čudo! Prokrvarila Gospa od South Parka!

Čudo! Prokrvarila Gospa od South Parka!

Kako su Stone i Parker dali obol božanskoj objavi vjerojatno nećemo nikad vidjeti. No, ukazala se, krvarila, ali je đavo, osim iz Solina, istjeran i iz South Parka.

filmski.net 30.12.2005 0 komentara

Čudo! Prokrvarila Gospa od South Parka!

Vjerojatno najuvredljivija epizoda serijala South Parka svih vremena (wow!) skinuta je s repertoara ovih dana. Epizoda Bloody Mary ili Krvava Mary bavi se čudesnim zgodama vezanim uz kipić Djevice Marije kojeg iznenada zadesi rektalno krvarenje. U South Park je odmah pozvan Papa Benedikt XVI kako bi istražio cijeli slučaj. Papina, pretpostavljamo temeljita, istraga pokazuje da kipić ne krvari iz 'stražnjih predjela', kako se najprije mislilo, već da se radi o vaginalnom krvarenju i ustvrđuje kako se čudo ipak nije desilo.

Naravno, epizodu je odgledala i Katolička Liga, te se, već slutite, smrtno uvrijedila satiričkim pristupima kipiću i Svetom Ocu. Najteže ih je ipak pogodila činjenica da je epizoda emitirana samo dan nakon što je katolička crkva slavila blagdan Bezgrešnog začeća.

Konzervativna katolička liga zatražila je od Viacoma da se ispriča svim katolicima i da prisegnu da će ta epizoda biti trajno povučena iz emitiranja i da neće biti dostupna na DVD-u.

Početkom mjeseca Treyu Parkeru i Mattu Stoneu na par sekundi zatresle su se gaće kad je na Comedy centralu (Viacom) trebala biti emitirana epizoda koja 'obrađuje' Toma Cruisea. U epizodi 'Zarobljen u ormaru' southparkovci sprdaju Cruiseova najdublja religiozna uvjerenja te njegovu (homo)seksualnost.

Ono što se zapravo dogodilo je 'the clash dvije Viacomove zlatne koke - Cruisea, koji je mesnati mamac za publiku svih dobnih skupina te South Parka, Comedy Centralova no. 1 projekta. Srećom, ovi iz Viacoma (pod kojim se nalazi Comedy Central i Paramount) samo su nakratko bacili pogled na utržak 'Rata svjetova' i zaključili da skandali samo pogoduju kultu Cruisea. Shvatili su da ono što ga ne ubije, učinit će ga jačim te - emitirali priču iz wc-a.

Čini se da će Krvava Marija ipak zauvijek ostati 'in the closet'. Na našu žalost.

Komentari

Nema komentara.