Krik iz divljine - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Krik iz divljine

Krik iz divljine

Stiže još jedna animirana priča o skupini divljih životinja koje se igrom slučaja nađu oslobođene u divljini.

d.g. 02.06.2005 0 komentara

Krik iz divljine

Kako ne bi bilo zabune, ovo nije najava za Dreamworksov 'Madagascar' o kojemu smo već marljivo pisali, nego za potpuno nov Disneyev projekt pod nazivom 'The Wild'. U ovom kompjuterski animiranom projektu (a kakav bi inače bio!!!) us Disney sudjeluju i dvije animacijske kuće specijalizirane i poznate isključivo po CG radovima. To su William Shatnerov 'C.O.R.E. Digital' i 'Complete Pandemonium' iz San Franciska sa redateljem Steve 'Spaz' Williamsom koji iza sebe ima genijalne radove poput 'Terminatora 2', 'The Mask' ili revolucionarnog 'The Abyss'.

Priča je vrlo jednostavna i u nekim elementima stvarno već viđena, a bazira se na životu grupe životinja u Njujorškom zoološkom vrtu. Ovo naravno nije običan Zoo jer u njemu kada ode i posljednji posjetitelj životinje postaju luuuude. Dok u jednom kavezu slonovi i žirafe igraju curling sa kornjačama lavovi se naganjaju sa drugim životinjama oko kaveza. Usred te strke naš heroj, mladi lav Ryan, završava u kontejneru koji odlazi na put u Afriku. Grupa njegovih prijatelja se udružuje i kreće u akciju spašavanja. Grupu predvodi stariji lav Samson , ženska žirafa Bridget, vjeverica koja je zaljubljena u istu tu žirafu, priglupa anakonda i opaka koala Nigel!!!

Ako vam se sve to čini već viđeno, u pravu ste, ali ako krenemo malo unazad i pogledamo još neke od Dreamworks/Disney hitova ovakvo kopiranje je izgleda postalo prije pravilo nego slučajnost. Prisjetite se samo 'AntZa' i 'Bug's Lifea' ili 'Finding Nema' nakon kojeg je uslijedio 'Shark Tale', a da se ne spominjemo najave u kojima se očekuje 'iznenađujuće' slična štakorska priča u filmovima 'Ratatouille' (Pixar) i 'Ratropolis' (Dreamworks)!!!

Bilo kako bilo, vjerojatno se i jednima i drugima isplati snimati filmove na ovakav način jer nemoguće je da unaprijed ne znaju što im ljuta konkurencija priprema i da su kao i mi ovako 'iznenađeni'. Od poznatih glasova najavljeni su Jim Belushi (naslovna), Janine Garafaolo, Kiefer Sutherland i Eddie Izzard. Gotov film se očekuje u travnju 2006; ali trailer, službene stranice i slične uobičajene pogodnosti još nigdje nema, a kada će – ne zna se...

Komentari

Nema komentara.