Disneyev uvod u Petra Pana - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disneyev uvod u Petra Pana

Disneyev uvod u Petra Pana

Nije li divno biti vječno mlad, tek tako letjeti uokolo, družiti se s vilama i nadmetati s gusarima?

filmski.net 28.02.2005 0 komentara

Disneyev uvod u Petra Pana

Naravno da jest, i naravno da smo svi kao klinci sanjali o tome čitajući knjigu o Petru Panu, maštali o tome da pobjegnemo i stvorimo se u tom idealnom dječjem svijetu. Tako je i petogodišnja Paige Pearson, slušajući priču jedne večeri prije spavanja, pitala svoga tatu kako li je to mali Petar uspio pronaći put do 'nigdjezemske', a zbunjeni otac samo slegne ramenima shvativši da zapravo još nitko nikada nije dao odgovor na to pitanje.

Ne budi mu teško, on (Ridley Pearson) umjesto da kao svi očevi jednostavno pređe preko svega, odluči sjesti i uz pomoć prijatelja Davea Barrya napisati knjigu koja bi prethodila svim danas poznatim pričama o Petru Panu. Knjiga se zove 'Peter and the Starcatchers', a najnovija vijest koja je objavljena u časopisu Variety jest da je produkcijska kuća Disney, koja je i izdala ovaj bestseller, odlučila po njoj započeti snimanje dugometražnog kompjuterski animiranog 3-D filma. Nikakvi detalji još nisu poznati, ali nesumljivo je da će i samo ime Petar Pan biti ogroman adut uz ionako svevremensku priču.

Radnja se razvija od trenutka kada Petar i njegovi prijatelji odlaze iz sirotišta na daleko putovanje brodom 'Never Land'. On kao vođa skupine (izabran jer može najdalje pljunuti) sprijateljuje se s tajanstvenom djevojkom Molly koja je zadužena da čuva blago koje se nalazi u utrobi broda, magični prah nazvan 'starstuff', upravo onaj koji će kasnije koristiti mala Zvončica. Takvo blago, naravno, privlači i vječne negativce - gusare, predvođene najstrašnijim od svih, groznim Blackom Stacheom uz kojega se stalno muva i nespretni Smee.

Nakon susreta s uraganom, delfinima koji govore, ljubomornim sirenama i ogromnim krokodilom, preživjeli se nekako nađu na izgubljenom otoku okruženi domorocima, a upravo tamo počinje priča koju svi dobro znamo. Uz neke prilagodbe današnjem vremenu i uz neizbježni izraz 'politically correct', izgleda da se ovaj 'prequel' prilično dosljedno uklapa u cjelinu.

Dok se ne pokrene cijela produkcija i ne vidimo prve clipove možete prolistati službene stranice 'Peter and the Starcatchers', naručiti knjigu, upoznati se s novim likovima ili poslušati (pročitati) ulomke.

Komentari

Nema komentara.