Disney kopira Miyazakia - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Disney kopira Miyazakia

Disney kopira Miyazakia

Miyazaki je već 1989. na velike ekrane postavio priču 'Kiki's Delivery Service', a najnoviji su glasi da će se iste uhvatiti i Disney.

m.n. 04.02.2005 0 komentara

Disney kopira Miyazakia

Ne prođe ni jedan tjedan da se mi malo ne zakačimo za dobrog nam čiču Miyazakia. No, ovaj put je on tj. njegova adaptacija japanskog serijala 'Kiki's Delivery Service' samo indirektan povod. Hayao Miyazaki i njegov Ghibli studio već su davne 1989. prenijeli djela Eikoa Kadana na velike ekrane (naslovna fotografija), da bi se istog materijala prihvatio Walt Disney Pictures.

Ove su japanske knjižice prošle godine objavljene na engleskom jeziku pa su se velike animatorske kuće doslovno fajtale za prava. Od svih je interesenata pobjedio Disney, koji je već angažirao scenarista Jeffa Stockwella ('The Dangerous Lives of Altar Boys') ne bi li napisao novu verziju 'Kiki' scenarija. Producentski dio posla će, prema Varietyu, obaviti Susan Monford i Don Murphy.

Kiki je 13-godišnja vještica, a tradicija je takva da se vještičice baš u toj dobi moraju odseliti od svojih, ne bi li u nekom mjestu gdje još nema vještica naučile biti samostalne. Kiki stoga seli u obližnji grad sa svojom mačkom Jiji (ona govori, naravno), gdje dobiva posao u maloj pekari. Sve bi bilo dobro da se ne mora boriti sa svojim još nedefiniranim moćima koje joj stalno donose nevolje.

Priča definitivno bajkovito zvuči, no ipak vam moramo priznati da sumnjamo u pobude Disneya. Nadam se da se ne pitate zašto!
Komentari

Nema komentara.