JibJab Sundance! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      JibJab Sundance!

JibJab Sundance!

Riječ 'independent' se vraća u redovitu uporabu na 'Sundance film festivalu', ovaj put, međutim, na malo drugačiji način.

filmski.net 28.01.2005 0 komentara

JibJab Sundance!

Kada je programski direktor Sundancea John Cooper odlučio osmisliti ovogodišnji program cijelo vrijeme mu se po glavi motala ideja da bi bilo baš super imati nekog poput JibJab-a da im radi trailere prije svakog filma. Malo bolje razmislivši shvatio je da od njih trenutačno nema boljih u onome čime se bave i odmah ih je angažirao.

A čime se to bave!? Produkcijom nezavisnih internet animiranih filmova koji uglavnom imaju za temu političku satiru. Naravno omiljeni lik im je trenutni američki predsjednik, ali ne zaziru niti od Guvernera Arnija ili ostalih 'ozbiljnih' političara. Prošle godine je upravo kratki crtić 'Ahnuld for Governor' uvršten u program Sundance Online Film Festivala.

Za ovaj festival su pripremili tri trailera od kojih tridesetak sekundi u kojima su na apsurdan način obrađene teme iz života 'običnih' radnika. Ličilac, živoder i stručnjak za rušenja zgrada odlučuju postati nezavisni poduzetnici i uviđaju koliko je to ustvari opasna odluka.

Ako ste već pomislili da ćemo svi mi koji smo daleko od Park Citya u Utahu biti zakinuti za ove animirane minijature... NEMA ZIME!!! Čim festival završi svi trk na službene stranice JibJab-a gdje će se, uz njihove ostale uradke, sva tri trailera moći slobodno pogledati.

Komentari

Nema komentara.