Kratke priče Tima Burtona - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Kratke priče Tima Burtona

Kratke priče Tima Burtona

Tko je kreativan, kreativan je. I jedan kanal preko kojeg bi se trebao izraziti – malo mu je! Reizdana Burtonova zbirka kratkih priča…..

filmski.net 17.01.2005 0 komentara

Kratke priče Tima Burtona

…..kakvog nego neobičnog naziva - 'The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories' kojoj je, osim moždanim devijacijama pisane riječi, doprinijeo i mnogim ilustracijama. Knjigu je upravo reizdao Faber, karticu možete popeglati na amazonu:) Kako gospodin Burton kaka zlato makar oni skeptičniji među vama smatraju da je to nemoguće, uvjeravam vas da je polovica čitatelja ovog teksta već na gornjem linku pohitala 'nadesno' tresući se jer moraju imati/vidjeti/pročitati sve na što je dotični prst svoj postavio.

Vi smireniji možete slobodno nastaviti kliziti tekstom jer vas ukratko želimo informirati čime se autor pozabavio u Melankoličnoj smrti dječaka kamenice i u drugim pričama.

The Boy With Nails in HIs Eyes

U 23 se kratke priče rodilo mnoštvo likova koji su se kasnije selili iz jedne u drugu priču, postajali glavne face nekih crtanih filmova (pogledajte ih ovdje) ili su poslužili u manekenske svrhe (Dark Horse je proizveo liniju igračaka Tragic Toys for Girls and Boys). Čak su i čitatelji kojma Burtonova linija moždane aktivnosti nije bliska ostali pokošeni mračnim, ali istovremeno i toplim, ponekad i šaljivim avanturama njegovih malih 'prijatelja' - Girl With Many Eyes, Pin Cushion Queen, Stain Boy, Oysterboy, Toxic Boy...

Melankolična smrt dječaka iz naslovne je priče zaista okrutna situacija u kojoj se roditelji nikako ne mogu pomiriti s čudnim im sinom s lepezasto nastavljenom glavom i ne samo da ga cijelo vrijeme ignoriraju, već ga na kraju i potpuno unište… Klasičan je to 'nema sretnih završetaka' kraj koji prati i veliku većinu drugih pričica iz zbirke ili bolje rečeno likova koji redom skončavaju smrvljeni, pojedeni, probodeni… ma baš za omiljenu priču dječici prije spavanja. I još sreće za kraj, cijelom je pakiranju, papiru i svemu ostalome što bi jednog prosječnog Burtomanijaka trebalo veseliti pridata posebna pažnja... o čemu se točno radi, znaju samo neki.

Naslovne ilustracije prikazuju nesretnu ljubav Stick Boya i Match Girl..

Komentari

Nema komentara.