Peripetije s igračkama - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Peripetije s igračkama

Peripetije s igračkama

Otkada su Pixar i Disney prekinuli dugogodišnju vezu početkom ove godine, šire se svakakve glasine o snimanju 'Toy Story 3'.

07.09.2004 0 komentara

Peripetije s igračkama

Pixar je 1995. godine dovršio film 'Toy Story' i ubilježio je u povijest kao godinu kada je napravljen prvi u cijelosti računalno animirani film ikad. Njihova priča još je bolja kada znamo da su sami razvili i softverski alat u kojem su izrađivali animacije. Logično, pod koordinacijom ugovora s Disneyem, 1999. je napravljen i nastavak, 'Toy Story 2' i još nekoliko filmova koji su dokazali da je Pixar pojam koji bi u enciklopediji trebao stajati u objašnjenju termina računalna animacija. No, suradnja između ova dva diva je pukla početkom 2004. godine i sapunica je počela.

Ovih se dana ponovo počelo pričati o tome da Disney priprema snimanje trećeg dijela priče o igračkama i da će se taj film raditi za prikazivanje u kinima. Da, dobro ste pročitali, Disney, a ne Pixar, jer The Mouse House je zadržao prava na 'Toy Story' i još neke filmove koji su nastali iz suradnje sa Pixarom i, u svom money making duhu koji u posljednje vrijeme furaju, logično je da su zapeli za snimanjem još jednog nastavka jednog od najpopularnijih animiranih filmova novijeg doba.

Budući da se u samom Disneyu nonstop svađaju oko predsjedanja tvrtkom, umjesto da smišljaju nove, kvalitetne filmove, jedan ovakav ziheraški potez sasvim je logična stvar. A i osveta Pixaru bi im, očito, dobro došla. Moramo priznati da nam sve to ne zvuči baš dobro. Mi nekako živimo u uvjerenju da se filmovi trebaju snimati, no to je samo naše mišljenje, radi filmova samih i radi publike koja ih gleda, a ne u utrci za zaradom i marketinškim makinacijama. Jasno nam je da Pixar, koji je kreativni tim, ne žudi baš za snimanjem beskonačnih nastavaka, već želi proizvoditi nove stvari, a za Disney je opet logično da želi Pixarovu suradnju na snimanju nastavka onog što je ipak Pixarov film.

Krajem kolovoza 2004. održan je godišnji sastanak Pixarovih dioničara na kojem nije sudjelovao njegov šef Steve Jobs, koji se još oporavljao od operacije tumora. No postavljala su se pitanja o eventualnoj obnovi suradnje s Disneyem ili nekoj novoj suradnji, ali Pixar je na tu temu i dalje ostao zavijen velom tajne, ako ćemo teatralno. Zanimljiv je bio komentar koji je predsjednik društva dao kada se pričalo o tome da će Disney sam producirati 'Toy Story 3', a koji se svodio na to da su Disney i Pixar ipak suvlasnici prava na 'Toy Story 3', iz čega bi se dalo zaključiti da Pixar može staviti i svoj veto na taj projekt.

Službena Pixarova stranica

Komentari

Nema komentara.